У Житомирі водій висадив з маршрутки матір загиблого військового

  10 вересня у Житомирі водій маршрутки №110 висадив матір загиблого в АТО військовослужбовця, коли вона поверталася додому з поліклініки.

  Про це Суспільному розповіла матір загиблого військового Рома Забродська. Її син загинув у 2014 році в бою під Краматорськом. Жінка каже, що водії маршруту №110 не вперше відмовляють їй у безкоштовному проїзді:

  "Мій чоловік пережив інсульт, я ледве ходжу, нещодавно вийшла з лікарні. Вчора (10 вересня – ред.) я їхала з поліклініки, близько 11 години дня, і водій мене з двома сумками висадив з маршрутки. Він сказав мені, щоб я вийшла, але я не хотіла виходити. Потім він сказав, що виставить мене, тому я не стала сваритися і вийшла. Водій мені сказав, що за цим посвідченням пільг немає. 26 серпня така ж ситуація сталася зі мною на зупинці вулиця Лесі Українки. Сьогодні діставала посвідчення, маршрутка зупинялася, водій, мабуть, побачив посвідчення, рушив і поїхав, не чекав".

  Заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук каже, що пільга для матері загиблого військовослужбовця передбачена законом:

  "Ми зобов’язані перевозити таких пільговиків. Те, що деякі водії з нерозумінням до них ставляться, то з ними буде окрема розмова. Більше 500 водіїв виїжджають на наші дороги кожного дня. Тому, якщо десь присутній людський фактор, і якась частина (водіїв – ред.), 5-10%, створює таку ситуацію, то треба відноситись з розумінням".

  Директорка міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко розповіла, що 10 вересня було два випадки, коли матерям загиблих військовослужбовців відмовляли у пільговому проїзді:

  "У нашому міському центрі АТО не буває такого місяця, щоб не було таких звернень. Нещодавно всі перевізники просили вибачення у наших мам. Вони всі поїхали на Смолянське кладовище, поклали квіти і сказали, що в місті питання транспортування таких родин не буде. Перевізники говорять одне, а водії роблять інше. Найбільше таких випадків трапляється на Богунії і Крошні".

  Перевізник 110 маршруту Аркадій Савіцький відмовився на камеру коментувати ситуацію із перевезенням матерів загиблих військових. Телефоном чоловік розповів, що про випадки, коли їм відмовляють в проїзді, йому не відомо.

 

Автор: Аліна Домбровська

Камера: Сергій Кобилянський, Віктор Підвисоцький

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework