Історія міста в картинах: у бібліотеці презентують виставку "Закоханий погляд на Житомир"

  До "Дня житомирян", який цьогоріч проходитиме 5 вересня, в міській бібліотеці імені Василя Земляка презентують виставку "Закоханий погляд на Житомир".

   В експозиції – 7 картин із зображенням Житомира. Авторки виставки, художниці Ольга Швець та Олена Славова, розповідають, що роботи присвячені рідному місту і його жителям, - розповідає suspilne.media.

  Ольга Швець каже, що любить пастельні кольори, тож, її картини, в основному, мають відтінок романтики:

  "Тут є робота, присвячена виду з Подільської церкви (Свято-Успенський Архієрейський собор – ред.). Називається вона "Велосипед". Я люблю малювати картини у стилі капріччо (примхливі зразки архітектури, фантазійні форми якої не укладаються в жодну стилістичну систему – ред.). Я зображую на картинках архітектуру і дофантазовую її оточення і що саме у цих будівлях могло відбуватися. Є такі місця, які не залишають без уваги, наприклад будинок Трибеля. Я зобразила його у своїй роботі але не в теперішньому його вигляді, а в тому, в якому він був у ХІХ столітті. Ця робота, наче екскурс в історію".

Історія міста в картинах: у бібліотеці презентують виставку "Закоханий погляд на Житомир"  А Олена Славова розповіла, що в їх з Ольгою Швець роботах є ще і елемент містики:

  "На одній з моїх картин зображений дворик – як іти на Якіра. Багато хто не знає його. Але коли ми написали цю роботу і запитали у краєзнавців, що там було раніше, то вони сказали, що там колись був центр Житомира. І ми зрозуміли, чого нас так тягне туди – нас притягують ті місця Житомира, де колись щось відбувалося".

Історія міста в картинах: у бібліотеці презентують виставку "Закоханий погляд на Житомир"  Олена Славова каже, що хочеться дивитися не просто, де яка вулиця, а малювати історію міста:

  "Завжди треба підсилювати свої роботи. Ми не фотографи і не можемо все копіювати. Наше завдання – створити та передати ауру натхнення, яке дає Житомир".

 

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Віктор Підвисоцький

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework