У Житомирській гімназії №3 батьків зобов’язали купувати стільці для проведення занять на свіжому повітрі

  У зв’язку з карантином на плечі батьків лягла відповідальність за забезпечення дітей не лише канцелярією та одягом, а і засобами особистого захисту та… стільчиками.

   Про це журналістам редакції «20 хвилин» розповіли обурені батьки, чиї діти навчаються в гуманітарній гімназії №3. Збережена конфіденційність на прохання батьків, тому пропонуємо лише текст переписки.

   На скріншотах зі шкільної бесіди чітко видно, як вчителька повідомляє батькам про те, що вони мають закупити стільці для навчання на вулиці:

 «Шановні батьки. Продумайте – організацію закупівлі маленьких, складних стільчиків для дітей, щоб проводити уроки на свіжому повітрі. Порекомендуйте – де їх можна придбати. Основна вимога, щоб складалися (пунктуація та правопис автора збережені – ред.», - зазначається в повідомлені.

1af4e25ab98d4b85ae6d29baca24d5970901e8a7

  Одразу згодом батьки, які не проти купувати стільці, надіслали варіанти. Загальна вартість від 120-200 гривень. Якщо порахувати, в середньому в класі навчається 30 дітей – то загальна сума покупки – 3600-6000 гривень. А самі стільчики, зберігатимуться в школі.

63f8f9e596ca23d8a9a0450b4d6045d4c2cf1a3d

  «Повідомили про те, що треба стільці. Але територія не факт, що вмістить дітей, тому ці стільці не зрозуміло для чого потрібні. Це не батьки повинні забезпечувати школу, а школа надавати послуги дітям, а не виставляти список вимог, що треба купити. Ще такого не було, щоб на Перше вересня купували стільці, а що далі? Парти?», - коментує мама дитини, яка навчається у гімназії №3.
Але на цьому історія не закінчується…

  У вівторок, 25 серпня, виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив регламент роботи закладів середньої освіти в умовах адаптивного карантину. Під час обговорення міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що місто виділило кошти на закупівлю засобів захисту:

  «Усі ми розуміємо, що коронавірус нікуди не пішов, і нам треба буде 1 вересня відкривати школи. Наша задача була в тому, щоб діти в школу пішли і отримували знання саме в шкільному просторі, а не дистанційно. З бюджету виділені кошти на закупівлю дезінфекційних засобів, і у нас немає потреби збирати кошти».

  Але у наступному скріні окрім стільців зазначають, що батьки повинні забезпечити дітей засобами особистого захисту повною мірою:

  «Маски, якісні антисептики, вологі та сухі серветки, питна вода. Все це має бути в портфелях щодня. Надішлю список, що потрібно закупити на клас із засобів безпеки».

f086b9483059cfe5b3963960e4f22fec4f4bcd98

  Цікава ситуація! Мер міста повідомляє, що немає необхідності збирати кошти з батьків на забезпечення шкіл і класів засобами захисту, а вчителі висувають свої вимоги, ба більше, окрім індивідуального забезпечення, ще й вимагають закупити засоби безпеки на клас, і все це, як видно на скріні – «ОБОВ`ЯЗКОВО».

  Стільці, забезпечення класу і своєї дитини недешевими засобами захисту – або для когось карантин – це додатковий заробіток, або хтось когось вважає блазнем.

  Журналісти звернулися до департаменту освіти Житомирської міської ради, щоб отримати коментар стосовно цієї ситуації, і ось відповідь:

  «У примусовому порядку збирати кошти однозначно не можна, ніхто не може примусити когось щось робити. Якщо хтось знайшовся в будь-якій школі, і хоче допомогти, відповідно, школі – це не порушення. Але в примусовому порядку збирати кошти, однозначно, не можна. Один клас в гімназії №3 вже закупив такі стільці. Інші школи зробили спеціальні палісадники з лавами, щоб діти навчалися на вулиці. Я не схвалюю той факт, що збирають кошти», - зазначила заступник директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

  Отже карантин, як бачимо, продовжує вражати подібними ситуаціями, і, на жаль, саме батьки зараз отримують удар, збираючи дітей до школи і витрачаючи захмарні суми на забезпечення не лише свого чада, а і школи.

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 31/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework