У Житомирській області приватне мисливське господарство незаконно утримує у вольєрі диких тварин. ВІДЕО

  Їхні власники твердять, що оленів купили законно, тому оскаржуватимуть рішення.

 У Житомирській області приватне мисливське господарство незаконно утримує у вольєрі диких тварин. Це виявили екологи під час перевірки. Звернулися до суду, який зобов’язав тварин вилучити. А от їхні власники твердять, що припису екологів не отримували, оленів купили законно, тому оскаржуватимуть рішення. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

  Щоранку єгері кличуть на сніданок косуль, оленів, ланей, муфлонів. Старший єгер мисливського господарства ТОВ УТМР показав повні кукурудзи годівниці: "Пшеницю даємо, овес даємо, кукурудзу цілою".

  Начебто все в цьому господарстві ідеально. Але в цьому не впевнений мисливець Віктор Дмітрієв. Вважає, що тут диких тварин тримають на голодному пайку, а можливо і відстрілюють просто у вольєрі.

  Доказів, що тварин відстрілюють, Віктор не мав. Тож поскаржився у Державну екологічну службу. Екологи знайшли порушення. Тваринам не вистачає води і на них власники не мають документів.

  "Суд виніс постанову, в якій визнав винним керівництво ТОВ УТМР і виніс штраф у вигляді 510 грн та наказав конфіскувати цих тварин", - повідомив головний спеціаліст відділу тваринного світу та біоресурсів Павло Загурський.

  Один із співвласників приватного мисливського господарства, а за сумісництвом - голова товариства мисливців і рибалок Житомирщини, Павло Лайчук запевняє, що екологи не мали права їх перевіряти.

  "Я тільки узнав з Інтернету про то, що відбувся суд. Я мав право не допустити цю перевірку на об'єкт, тому що вона проводилась в період  пандемії, але нам нема що ховати", - сказав він. 

  Тварин завезли у вольєр на початку року, каже співвласник господарства. Купили їх на Київщині, за договірною ціною. Твердить, усі документи на тварин є, кормів вдосталь. І хоч є рішення суду про вилучення, оскаржуватимуть його у суді.

  "Я надав документи, що наші звірі перебувають законно і не в якому разі ми не дамо звіра вилучити, тому що він набутий за певний кошт", - заявив Павло Лайчук.

  Екологи ж запевняють, що тварин у приватному вольєрі не залишать. Передадуть у заказники Державного лісового господарства. Це лише питання часу.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework