У Житомирі через посилений рух вантажівок може зруйнуватися Київський міст

  Міст через залізничні колії на Київському шосе у Житомирі перезавантажений великогабаритними фурами. Через це він постійно вібрує і може зруйнуватися.

   Про це Суспільному сказав житомирянин Роман Кравчук.

  За його словами, йому, як представнику міської комісії із безпеки руху, часто доводиться інспектувати цю ділянку автодороги. Чоловік каже, що трафік вантажних автомобілів через цей міст останнім часом зростає уночі.

  Роман Кравчук: "Учора ввечері я повертався додому і помітив на мосту близько першої години ночі велике скупчення вантажних автомобілів. Я так розумію, що рух відбувався через проспект Незалежності в напрямку Києва і навпаки. Міст цей аварійний тривалий час. Я звертався у поліцію на лінію "102". Моє звернення прийняли, але так ніхто і не відреагував. Думаю, на найближчому засіданні комісії порушити питання про встановлення тут додаткових дорожніх знаків".

  Пресофіцер патрульної поліції в області Ігор Іванюк розповів, що кількість транзитних автомобілів через цей міст і справді зросла. Через ремонт північної об’їзної навколо Житомира.

  Ігор Іванюк: "Вантажні автомобілі рухаються по Київському шосе і переїжджають через міст. Перед автовокзалом повертають праворуч і рухаються по проспекту Незалежності. Якщо вантажівки їдуть у центр, звичайно, інспектори патрульної поліції реагують на це, зупитяють водіїв. Якщо їдуть транзитом через Житомир по проспекту Незалежності, то ми не зупиняємо. Там немає жодних обмежувальних дорожніх знаків".

  Міст по вулиці Київській споруджений у 1957-му році, розказав інженер комунального підприємства "Експлуатація штучних споруд" Вітольд Тржцяк. За його словами, востаннє цей шляхопровід реконструювали 50 років тому.

  Вітольд Тржцяк: "Згідно із проєктною документацією, міст був розрахований на навантаження 18 тон і автомобілів до 30 тон. Сьогодні тут рухаються автомобілі, вантажопідйомністю 40-50 тон. Завдяки тому, що балки конструкції мосту побудовані із подвійним запасом, міст ще не розвалився і досі стоїть. Повністю робоча арматура та бетон зруйновані. Опори мосту мають поздовжні та поперечні тріщини. Цей міст потребує негайної реконструкції. 2 роки тому розробили проєкт на реконструкцію шляхопроводу на суму 283 млн. грн. Але станом на сьогодні цю проєктну документацію потрібно переробити".

 

Авторка сюжету Аліна Домбровська,

Камера Олександр Данилюк

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework