У Житомирі у підземному переході встановили камери відеонагляду

  У районі панчішної фабрики в єдиному у Житомирі підземному переході встановили 4 камери цілодобового відеоспостереження і підключили їх до мережі міської бази даних.

 

  За словами керівника міського інформаційного центру Олександра Климчука, прилади придбали за гроші центру, - розповідає suspilne.media.

  Житомирянин Олексій Макарець живе в районі панчішної фабрики. Він щодня дорогою на роботу користується цим підземним переходом. Чоловік каже, що це місце небезпечне. Тут дуже пожвавлений рух, пішоходи та водії неуважні. А також на стінах оновленого переходу нерідко з’являються некоректні написи. Сьогодні Олексій помітив камери відеоспостереження.

  Олексій Макарець: "Думаю, що, якщо встановили ці камери, то люди перестануть щось писати чи малювати, бо будуть боятися, що їх розшукуватимуть".

  Інформація з камер відеоспостереження транслюється на монітори міського інформаційного центру, розповів черговий оператор інформаційного центру Олег Савченко.

  "Якщо стається, наприклад, ДТП, я повідомляю відповідні служби: поліцію, швидку допомогу. Після цього фіксую це ДТП, роблю вирізку. Інформація записується на жорсткий диск", - сказав Олег Савченко.

  Керівник інформаційного центру Олександр Климчук: "Це камери двох різних систем. Одна об’єктова. Коштує десь приблизно 2,5 тисячі гривеь. Взагалі ці та інші камери потрібні для безпеки громадян. Перед тим, як їх встановити, ми погодили це з поліцією. Погоджували місця, точки, виїзди".

  За словами керівника управління нацполіції у Житомирі Сергія Крошка, на сьогодні в місті встановлено 250 таких камер.

  Сергій Крошко: "Велика допомога в роботі цих відеокамер в частині розкриття злочинів. Це дозволяє розкривати велику кількість крадіжок, квартирних, побутових грабежів".

 

Авторка сюжету: Дар’я Самаріна,

Сергій Базилюк

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework