У Житомирі руйнується стара школа, яка є власністю Податкової академії сусідньої області. ВІДЕО

  Частина приміщення Житомирського міського колегіуму №34 у Житомирі в аварійному стані. Руйнуються його стіни та дах. Міські чиновники не можуть впливати на ситуацію, бо ця будівля – не комунальна власність громади міста.

   Житомирянка Наталія Білаш розповіла Суспільному, що проживає у районі міського колегіуму. Каже, що її діти тут навчаються, у новому корпусі, але вона боїться за їхнє життя і здоров’я, бо вони щодня ходять біля споруди, яка руйнується.

  Наталія Білаш: "Проходила тут біля цієї будівлі. І ось мені під ноги впало дві цеглини. А що, якби на моєму місці була дитина?".

У Житомирі руйнується стара школа, яка є власністю Податкової академії сусідньої області

  У Житомирі руйнується стара школа, яка є власністю Податкової академії сусідньої області

У Житомирі руйнується стара школа, яка є власністю Податкової академії сусідньої області

  За словами заступника директора колегіуму Олександра Пшеничного, це приміщення побудоване у 1937-му році. Відремонтувати його можна було наприкінці 90-тих. "У 1994-1995 роках ми переходили у нову школу, яку побудували, і тоді треба було зробити ремонт у старій школі. Замінити дах хоча б. Але на ці роботи треба було знайти 20 тис. грн. Грошей, звісно, не знайшли. Ось тепер ця будівля в такому критичному стані", - сказав Олександр Пшеничний.

  Головний архітектор Житомира у 1999-2004 роках сказав, що це приміщення прирекли на вимирання. І у нього тепер є єдиний шлях - знесення.

  Будівлю найближчим часом не зноситимуть і не реконструюватимуть, бо, за словами Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, примішення перебуває у власності Податкової академії Ірпеня Київської області.

  Сергій Сухомлин: "Це державна власність, і кабінет міністрів України повинен ухвалити рішення щодо долі цього приміщення. А ми підготували позов до суду".

 

Авторка сюжету Дар'я Самаріна

Камера Сергій Базилюк

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 11/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework