На Житомирщині стартували випробування транспорту водню замість природного газу

  Нові технології. Житомирщина стала першим полігоном випробувань.

   Замість природнього газу в українських газових мережах транспортуватиметься водень. Важливість технології визначається високою теплотою згоряння водню та можливостями зниження викидів парникових газів, оскільки продуктом згоряння є звичайна вода.

  Про це йдеться в сюжеті sk1.tv.

  Перші випробування чистої енергії водню відбулися на ділянці смт Черняхів. Загалом в Україні збудовано 5 таких полігонів. Випробування виконуються з метою пошуку альтернативних джерел енергії для опалення та використання його в технологічних процесах. Адже тенденція наступна, джерела природного газу виснажуються. Альтернатива – за екологічно чистим видом палива.

  «Фактично вперше в нашій державі ми будемо розпочинати експеримент із застосуванням водню як вид палива, як вид газу, який буде запущено у фактичну діючу систему газопостачання. Дана система газопостачання є невеличким макетом, фрагментом усієї газорозподільної системи України і надзвичайно важливо дослідити яким чином система себе поведе після того, як вона буде заповнена газом», — розповідає Сергій Колесник, технічний директор АТ «Житомиргаз».

  Найближчі півтора року в Україні проводитимуть дослідження. За цей час регіональна газова компанія планує отримати фактичні результати польових досліджень. 

  «Європа взяла на себе зобов’язання, по-перше, скоротити викиди СО2, по-друге перейти на відновлювані джерела енергії. Ми взяли на себе ініціативу впровадити цей експеримент в Україні. Його суть полягає в тому, чи можливо транспортувати водень українськими мережами», — каже директор РГК Олег Никоноров.

  Лише після того як наповнили чистим азотом газові мережі, надійшла команда на заповнення воднем. Труби перевірятимуть щогодини та актуватимуть хід процесу.

  «Водень знаходиться в системі елементу газорозподільної системи України. Перший етап закінчено, він називається «статика». Ми спостерігаємо як буде себе поводити водень в наших трубах, чи придатна наша система газопостачання України для розподілу та транспортування цього елементу. Наступний етап буде «динаміка» -— подача безпосередньо суміші, а далі водню на пальники», -— констатував голова правління АТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко.

Новини Житомира

  

Последнее изменение Суббота, 08/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework