Ціни на ринках Житомира не падають – українські яблука вдвічі дорожчі за банани з Еквадору

  Незважаючи на серпень, коли традиційно ціни майже мінімальні, на ринках вони тримаються на зимовому рівні.

  Трохи впала ціна на картоплю. Вона коштує від 10 до 20 гривень проти 25-30 гривень пару тижнів тому. Але помідори також коштують від 23 гривень за кілограм до 35-40 гривень на вуличних точках реалізації. В супермаркетах навіть до 45 гривень. Огірки трохи подешевшали – від 15 до 30 гривень за кілограм залежно від якості. Але дешеві взагалі якості не мають, - розповідає zt.20minut.ua.

  З’явилися сливи по 30-40 гривень за кіло. Персики від 40 до 65 гривень. В таку ж ціну абрикоси. Полуниця трималася до останнього і зараз, напевно з якихось теплиць, вона коштує до 130 гривень. Але її вдалося побачити тільки в одному місці. Сезон на полуницю давно закінчився. 

  Як ми зазначали, ягоди цього року доступні не всім верствам населення, всі вони дуже дорогі. Навіть кукурудзяні качани зараз коштують біля 15 гривень за штуку. Чорницю з рук продають по 50-70 гривень півлітра. В магазинах кіло чорниці коштує 100 гривень. 

  Нагадуємо, що за даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, під час карантину фіксується зниження добробуту населення України. За повідомленнями міжнародних організацій, рівень абсолютної бідності в Україні - тих, кому не вистачає грошей на їжу - виріс з 11,5% в кінці квітня до 12% на початок червня. 

  За підсумками 2020 року рівень бідності (за критерієм витрати нижче фактичного прожиткового мінімуму) в Україні зросте до 45%, що на 6,5 відс. пункту вище значення 2019 року. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

  «Згідно з прогнозом Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України за підсумками 2019 року рівень бідності (за критерієм витрати нижче фактичного прожиткового мінімуму) очікується на рівні 38,5 %, що на 4,7 відс. пункту нижче значення 2018 року, а за підсумками 2020 року рівень бідності зросте до 45 %, що на 6,5 відс. пункту вище значення 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework