У центрі Житомира знесуть архітектурну споруду, яка руйнується. ВІДЕО

  Стару будівлю по вулиці Івана Кочерги у середмісті Житомира демонтують. Це – приміщення колишньої міської вечірньої школи і пам’ятка архітектури, яка руйнується, а відтак створює загрозу для містян.

У центрі Житомира знесуть архітектурну споруду, яка руйнується

У центрі Житомира знесуть архітектурну споруду, яка руйнується

  Заступник керівника управління капітального будівництва міської ради Олександр Діхтяр розповів Суспільному, що на відкритих торгах визначили підприємця, який за 690 тис. грн. знесе будинок.

  За словами посадовця, торги на демонтаж приміщення колишньої школи виграв підприємець із Житомира. За 10 днів, по завершенні періоду оскарження з підписання угоди, підрядник приступить до роботи. "Демонтуватимуть будівлю 2 тижні. Це – земля департаменту освіти. Що на ній буде згодом, вирішуватимуть фахівці департаменту. Але це можуть бути лише заклади освіти. Ми також демонтуємо вивіску і передамо балансоутримувачу", - сказав Олександр Діхтяр.

  Місцевий краєзнавець Георгій Мокрицький розповів, що цю споруду у Житомирі побудували наприкінці 19-го століття брати Андрій та Іван Аршинєвські. І це давня пам’ятка архітектури.

  "Цей будинок – останній із тих, які побудували у місті із так званої цегляної архітектури, або цегли серця. Це такий дуже ненадійний матеріал. У радянські часи там була школа, а після війни – чоловіча школа. Цю школу закінчив вчений Леонід Грищук. Згодом там утворили вечірню школу. Загалом, думаю, пам’ятки архітектури не варто зносити. Але ця руйнується. І якщо цей будинок не знести, то він сам впаде", - сказав Георгій Мокрицький.

 

Авторка сюжету Аліна Домбровська

Камера Сергій Кобилянський

Джерело: suspilne.media

 

Новини Житомира

  

 

Незряча житомирянка на Всеукраїнському фестивалі презентувала власні роботи із бісеру

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework