Мати загиблого на заводі «Прогрес» сина наполягає ув’язнити кранівницю

  Хто винен у трагедії, котра сколихнула Бердичі у січні 2018-го, стане відомо вже незабаром.

 

  У Бердичівському міськрайонному суді днями завершили з’ясовувати обставини резонансної справи про загибель одного працівника заводу «Прогрес» і травмування іншого під час виконання ними робіт зі зварювання металоконструкції бічної стінки піддону фільтр-преса, - розповідає rio-berdychiv.info.

  На лаві підсудних опинилась 60-річна машиніст крана, раніше не судима. За версією досудового слідства, саме порушення нею правил безпеки під час роботи у цеху №57 заводу спричинило отримання одним електрогазозварником тяжких тілесних ушкоджень, від яких він помер на місці виконання робіт, та отримання другим тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості, котрі призвели до інвалідності. Органи досудового слідства вбачають у діях жінки ознаки злочину, передбаченого частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей.

  Наразі вже допитано потерпілого і свідків у цій справі, досліджено усі докази, серед яких – інструкції з охорони праці, дозволи на проведення особливо небезпечних робіт, дані слідчих експериментів, характеризуючі, висновки експертиз, зокрема, і про справність мостового крана, яким обвинувачена припіднімала стінку фільтр-преса, аби електрогазозварники приварили до нього кутник. Під час цього процесу металоконструкція, відповідно до обвинувального акту, перебувала вертикально у нестійкому стані, раптово похитнулася та впала на робітників…

  Потерпілий, який через отриману інвалідність нині працює на заводі на легшій роботі, подав до підприємства цивільний позов на відшкодування 350 тисяч гривень заподіяної моральної шкоди. Представник цивільного відповідача подав суду клопотання про долучення до справи документів, що підтверджують надання потерпілому благодійної допомоги від заводу, і висловив думку про зменшення розміру відшкодування до 30 тисяч гривень. Адже, наголосив представник заводу, у матеріалах кримінального провадження є висновки, які свідчать, що, з технічної точки зору, не лише обвинувачена кранівниця, а й самі електрогазозварники перебували у причинному зв’язку із настанням нещасного випадку. Мовляв, виконували роботи не у відведеному для цього місці та із залученням крана, аби прискорити собі роботу. Відповідь захисника потерпілого не забарилась: робітники не самі прийняли рішення працювати саме в такий спосіб, а отримали відповідні вказівки.

  Що ж до долі обвинуваченої, то їй загрожує обмеження волі до п’яти років або й ув’язнення до восьми із позбавленням права надалі працювати кранівницею. На останньому особливо наполягала матір загиблого працівника.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework