Сучасні їдальні та нове меню в освітніх закладах Житомирщини

  Сучасне обладнання, нове меню та різні програми, – такі питання обговорювали на семінарі-тренінгу «Якісне харчування – щаслива дитина – здорова нація», який відбувся у Житомирській гуманітарній гімназії №3 за участі представників освітніх закладів Житомирської та Київської областей.

 

  «Дійсно, третя гімназія – це приклад того, як повинно бути. Сучасне обладнання.. і наше прагнення – щоб таке обладнання було взагалі в наших усіх 32-х закладах. У нас вже є плани в цьому році. Це стосується 30-ї школи і далі ми теж будемо закладати в програмі ці заходи для того, щоб покращити взагалі харчування і змінити харчування в наших закладах освіти. Тому що кошти витрачаються і кошти переважно за рахунок міської влади, батьківської плати. Тому це повинно бути якісно, смачно, корисно. Тому що це основа і ми повинні в першу чергу закладати вже культуру харчування, починаючи з наших дітей», – розповідає заступниця міського голови Житомирської міської ради Марія Місюрова.

  Зміни торкнуться насамперед матеріально-технічної бази та технологій виготовлення. Також оновлять і меню. Наразі розглядають різноманітні програми, щоб вирішити, яким саме буде харчування. Дослухатися будуть і до думки самих школярів, – кажуть у владі.

  «У першу чергу це техніка. А друге – це технологічні карти, саме наповнення вже. І стосовно сервісу. Тому що розробляються різні програми, як це робити. Були різні експерименти, моделі. Ми будемо це працювати спільно із департаментом освіти облдержадміністрації. Тому як краще, як буде це все ж таки виглядати, як буде більше подобатися дітям.

  Ми повинні починати з кращого. І дійсно, обладнання, холодильне обладнання, приготування їжі.. Тому що те, що, умовно кажучи, колись використовувалось.. Наприклад, коли використовували високі температури і смаження – це абсолютно некорисно для дитини. Зараз можна змінити на сучасне обладнання – пароконвектомати (прилади для приготування їжі, які зазвичай застосовують у професійному харчуванні та обслуговуванні продуктів харчування, – ред.) і використовувати, і воно буде смачно і корисно», – переконує Марія Місюрова.   

  У міській раді кажуть: оновлення потребуватиме значних коштів. Проте конкретної суми, яку виділять на пілотний проєкт «Якісне харчування – щаслива дитина – здорова нація», поки що немає. 

  Ми оновлюємо, це буде поступово і по графіку. Зараз декілька навчальних закладів. Вже було в планах, але деякі зміни торкнулися теж. Це сума повинна бути більше, ніж 5 мільйонів, умовно кажучи. Але ми будемо намагатися йти до депутатського корпусу і теж це питання піднімати. Почнемо в цьому році і будемо йти на 21-й рік.

Джерело: ctv.ua

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework