На Житомирщині посадовця райдержадміністрації та директора приватного підприємства підозрюють у розтраті і заволодінні понад 760 тис грн бюджетних коштів

  За процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури триває досудове розслідування за фактом розтрати і заволодіння бюджетних коштів в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, вчинених посадовцем райдержадміністрації та директором приватного підприємства під час постачання обладнання для опалювальної системи школи у місті Андрушівці.                                

 

  Наразі, за погодженням із процесуальним прокурором, обом фігурантам справи - службовій особі райдержадміністрації та директору приватного підприємства -повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та  ч. 5 ст. 191 КК України (відповідно, розтрата і заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах).

  За даними слідства, рішенням сесії Андрушівської районної ради із місцевого бюджету виділено понад 760 тис грн на закупівлю обладнання для опалювальної системи місцевої школи та його монтажу.

  Однак, службовою особою райдержадміністрації, за попередньою змовою із переможцем тендерних закупівель - директором приватного підприємства - укладено фіктивний договір на поставку обладнання.

  У подальшому, на підставі підроблених ними документів із бюджету перераховано понад 760 тис грн на рахунок підприємства. Хоча насправді обладнання не поставлялося, оскільки предметом договору попередньо між посадовцем райдержадміністрації та постачальником обумовлено обладнання, яке він монтував ще у 2014 році та з того часу надавав платні послуги з теплопостачання цій школі. До того ж, вартість відповідних котлів на момент підписання фіктивної угоди становила  близько 270 тис грн.

  Досудове розслідування проводить Андрушівський відділ поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

  

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework