Улюблена страва 95-ї бригади

  Минулого тижня в 95-й бригаді обирали кращих кухарів. Військові кулінари готували на польових кухнях, а десантники куштували та голосували за найсмачніші наїдки! Проект «Наряд на кухню» не могла залишитися осторонь цієї гастрономічної події.

   Аrmyfm.com.ua поспілкувалися і з конкурсантами, і з дегустаторами. Особливо бійцям припали до смаку крученики. Тож цю ароматну і ситну страву навчить нас готувати старший кухар 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Тетяна Романюк. 

  Українська кухня давно відома поживними та смачними стравами з м'яса. Однією з таких є крученики. Назва «крученик», швидше за все, походить від слова «крутити». І не випадково, оскільки щоб приготувати крученики, потрібно загорнути начинку в м'ясний стейк. Начинка може бути будь-якою: гриби, чорнослив, сир, морква. Найпопулярніші крученики в центральній частині України. Тут їх готують і в будні, і в свята. До того ж, кожна господиня має свій особливий рецепт кручеників.

  Для цієї страви найкраще обрати корейку. Порізати її на порційні шматки, відбити, приправити сіллю, перцем та дрібно нарізаною цибулею. Маринувати м'ясо декілька хвилин. Окремо подрібнити цибулю та шампіньйони та обсмажити їх.  Твердий сир натерти на дрібну тертку. На кожен відбитий шматок м’яса  викласти начинку з грибів  та сиру. Скрутити заготовки в рулети, обсмажити їх у борошні та скласти в сотейник. Окремо приготувати соус із  вершків, кетчупу та сметани. Цю суміш нагріти на вогні, додати підсмажені цибулю та моркву. Соусом слід щедро залити крученики та тушкувати протягом 40 хвилин. Подавати з будь-яким гарніром. Особливо десантникам сподобались крученики у поєднанні з картопляним пюре.

Для приготування однієї порції кручеників візьміть:

80 г м'яса;

30 г шампіньйонів;

25 г вершків;

15 г твердого сиру;

По 5 г сметани, кетчупу, муки;

По 1 моркві та цибулині;

Сіль, перець до смаку.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework