На Житомирщині на «Великому будівництві» розгорнули велике шахрайство

  Житомирська облдержадміністрація провертає шахрайські фінансові схеми під прикриттям президентської програми «Велике будівництво».

   Про це на своєму сайті написав активіст ГО «Стоп корупції» в Олевську Олександр Ігнатьєв, - зазначає stopcor.org.

  3 березня цього року директорка Департаменту регіонального розвитку житомирської ОДА Інна Хоменко самовільно розірвала 17 договорів з виконавцями будівельних та ремонтних робіт на обласних об’єктах. Зокрема, серед цих 17 об’єктів — сільські амбулаторії, а також олевська гімназія.

  Спочатку договір на виконання ремонтних робіт у гімназії Департамент регіонального розвитку житомирської ОДА уклав з приватним підприємством «Прогрес-Буд». Вартість робіт оцінили у 15 млн 630 тис. грн. Але після розірвання договору підрядник отримав лише часткове відшкодування. При цьому жодних претензій до виконавця у замовника не було, а вже виконані роботи внесли у нове замовлення, знову розміщене у системі «Прозорро». Понад те, вартість робіт на об’єкті у новому замовленні збільшили вдвічі – до 32 млн грн.

  «Договір не можна розривати без рішення суду. Має бути проведена експертиза виконаних робіт, а підряднику замовник повинен виплатити кошти за роботу, яку вже встигли виконати», — сказав Олександр Ігнатьєв.

  Департамент регіонального розвитку ЖОДА оприлюднив намір укласти договір щодо олевської гімназії з компанією, яка взагалі не має права брати участь у тендерах. Йдеться про ТОВ «Уютспецбуд», яка потрапила у поле зору Антимонопольного комітету України. Фірму оштрафували на 68 тис. грн через імітацію конкуренції під час тендеру на ремонт Господарського суду Житомирської області. Зазначимо також, що такий же штраф отримала й інша фірма того ж власника «Проектстрой».

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework