Унікальний комплекс будівель консисторії в Радомишлі

Комплекс будівель консисторії розташовується в місті Радомишль Житомирської області.

Споруди є дуже давньою і зараз відноситься до пам'яток архітектури. Будівництво будівель консисторії почалося ще в 1746 році. У той час митрополитом Української Греко-Католицької Церкви був Андрій Шептицький. Саме він і вибрав місто Радомишль в якості резиденції митрополита й одночасно зробив його центром єпархії Києва.

На території консисторії діяли різні заклади й установи. Тут розташовувалася духовна семінарія, суди і органи, а також керівництво єпархії. Крім того, в Радомишлі проводилися всілякі духовні збори, синоди.

На такі події сюди з'їжджалася величезна кількість делегацій, які представляли різні єпархії. Так відбувалося аж до 1795 року. З цього року консисторія перестала діяти.

За часів радянської влади в будівлі розмістили загальноосвітню школу №5. До нашого часу з усього комплексу будівель консисторії збереглися тільки палати митрополії, але за радянських часів вони були перебудовані. На території школи височить водонапірна башта Радомишля.

Її спорудили в 1898 році. Головним архітектором цієї споруди став К. Енш. Сьогодні вона вважається неофіційним символом міста Радомишль і належить до місцевих пам'ятників архітектури. Туристи часто приїжджають подивитися на дану пам'ятку.

 

 

 

Джерело: ua.igotoworld.com

Прочитано 2481 раз

Последнее изменение Четверг, 05/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework