Житомирянам на замітку: Продукти, які любить ваш мозок

Мозок – один з найважливіших органів нашого організму, а можна сказати, що мабуть і самий важливий, адже саме він є «командним центром» всього організму, посилає сигнали про втому, біль або, навпаки, активно сприймає імпульси щастя чи радості, відповідає за нашу пам’ять і сон.

Від його здоров’я і хорошої роботи залежать не тільки наші емоції, але самопочуття в загальному. А для повноцінної роботи мозку потрібно не тільки інтелектуальний розвиток, але і звичайна їжа, яка б заряджала його енергією. Для вчених давно не секрет, що деякі продукти стимулюють діяльність головного мозку.

Чорниця

Вона знижує ризик погіршення роботи мозку у зв'язку зі старінням. Чорниця допомагає міркувати і добре засвоювати отримані знання у будь-якому віці.

Шпинат

Він зберігає молодість нервових клітин, а також допомагає у пізнавальній діяльності мозку.

Курага

Вона багата на залізо. Залізо стимулює роботу лівої півкулі мозку, відповідальної за аналітичне мислення. Так само курага багата на вітамін С, який допомагає залізу краще засвоюватися. Оптимальна доза на добу — 3 шт.

Баклажан

Шкірка баклажана містить антоціанін (темний пігмент і водночас антиоксидант), який сприяє збереженню необхідної кількості жиру в мембранах клітин мозку, захищаючи їх таким чином від пошкодження.

Ківі

Одна штука містить денну норму вітаміну С. Цей потужний антиоксидант захищає мозок від вільних радикалів, які погіршують пам'ять і негативно впливають на здатність приймати рішення.

Червона квасоля

Це джерело білків та вуглеводів. Вона нормалізує рівень цукру в крові, що важливо для нормальної роботи мозку.

Морська капуста

Ця водорість — одна з чемпіонів за вмістом йоду. Брак цього елементу викликає безсоння, дратівливість і розлади пам'яті.

Вівсянка

Вівсянка стимулює кровообіг, зокрема і в мозку.

Червона капуста

Ця капуста відмінне джерело антиоксидантів, які сприяють профілактиці хвороби Альцгеймера.

Зелений горошок

Він багатий на вітамін В1, який впливає на концентрацію уваги і пам'ять. Його брак може бути причиною погіршення пам'яті і недостатньої концентрації уваги на роботі або під час навчального процесу.

Джерело:healthy.pp.ua

Всі Новини Житомира

Прочитано 2510 раз

Последнее изменение Четверг, 26/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework