Фахівці громад Житомирщини здобувають нові знання

  Проєктні менеджери громад у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» розпочали навчання на дводенному тренінгу «Розробка та впровадження проєктів розвитку».

   Понад 20 фахівців ОТГ за два дні отримають нові знання з методики написання проєктів, комунікації та захисту проєктів, а також обговорять можливості, які сьогодні є для фінансування ідей.

  «Ми зібрали досвід та гарні приклади проєктного менеджменту, крім того ми плануємо декілька дискусійних сесій для роботи в групах. Це все потрібно щоб детально розібратись у складнощах написання проєктів та їх  комунікації», - наголошує Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

  Програма тренінгу передбачає низку практичних та теоретичних сесій в яких учасники мають ознайомитись із плануванням, проєктним циклом та типами проєктів. Також, детально фахівці громад вивчатимуть дерево проблем та логіко-структурну матрицю проєкту.

  Після кожної лекції в групах учасники напрацьовували рішення в заданих ситуаціях.

  «Добре, що ми одразу в групах намагаємось відтворити рішення про які говоримо в теорії. Це допомагає нам напрацювати досвід та ідеї для роботи. Написання проєкту – це творча справа, тому шаблони та кліше тут не підходять», - наголошує Лариса Савенко, начальник оргвідділу Гришківецької ОТГ.

  Написати проєкт складно, але це ще не вся робота. Необхідно переконати грантодавця, що саме цей проєкт є найкращим та його варто профінансувати. Саме це завдання покладається на комунікацію проєкту, і учасники тренінгу разом із Дмитром Клименком, радником із комунікації Житомирського Центру, працювали над пошуком найбільш оптимальними варіантами презентації своїх проєктів.

  Під час сесії «Візуалізація проєктів: PowerPoint, відео, текст. Як переконати аудиторію у своїй правоті? Комунікація проєкту з різними типами людей» учасники ознайомились із ключовими вимогами до презентації, відеопрезентації та усного виступу.

  «Успішна презентація проєкту – це запорука отримання фінансування, тому тут потрібно чітко та комплексно відпрацювати. Досвід всі мають, але помилки говорять про необхідність навчання та обговорення нових та креативних форм презентацій», - вважає Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру.

  Завтра учасники тренінгу працюватимуть над формуванням показників виконання проєкту, графіку впровадження та бюджету проєкту. Такі навчання Житомирський Центр проводить регулярно, адже фахівців у громадах, які вміють писати проєкти обмаль.

  «Цікаво не лише отримати нові знання, а й обмінятись своїм досвідом. Серед фахівців громад є досвідченні фахівці, які вже впровадили десятки проєктів. Тому навчання, досвід та самоосвіта нам допоможе досягти результату», - говорить Олександр Медведчук, економіст Пулинської ОТГ.

  Програма «U-LEAD з Європою» надає комплексну підтримку громадам України у розвитку спроможності ОТГ, зокрема через проведення таких навчань.

kk1810195 2

kk1810195 4

Новини Житомира

       
 

Последнее изменение Пятница, 18/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework