Вулиці, благоустрій, новобудови, парки: Житомирянин порівняв рідне місто з Луцьком та Рівне

  Після своєї мандрівки на Волинь, житомирянин Андрій Микитенко надихнувся та вирішив провести паралелі, знайти спільне, відмінне, проаналізувати та, зрештою, зрівняти Житомир з такими відомими містами, як Луцьк та Рівне. 

 

  У соціальній мережі Фейсбук користувач зробив наступний допис: «Днями завітав на Волинь, тому втну декілька слів про рідний Житомир в порівнянні з Луцьком та Рівне.

  1. Вулиці.

  Спираючись на роботи Г. Мокрицького, зауважу, що до 1915 р. Житомир був найперспективнішим містом Волинської губернії. Перша Світова вибила з колії наше місто настільки, що ми до цих пір не можемо повернути автентичність і сакральність Житомира. А в 1943 р. радянські війська знищили більшу частину архітектурного ансамблю. І замість того, аби реконструювати атмосферу хоча б Подолу, наліпили туди щось "таке" і так, що дідько його знає, як його тепер змити. Разом з тим, на деяких вулицях під певним кутом ще можна побачити миловидні перспективи.

  1. Благоустрій.

Бруківка в Рівному та Луцьку є невід`ємною частиною вулиць, будь вона сторічна чи вкладена за кошти власника новозбудованого магазину. Це так прийнято. В кожному з міст вже є по два дерева з сонячними батареями. В кожному є здоровенні написи "Я люблю Рівне/Луцьк". Кущі з "зачісками", дизайнерські лавки, акуратний газон — все це сприймається, як належне і не помічається містянами. Фонтани працюють, діти реагують на них адекватно. Про Житік промовчу.

  1. Новобудови.

  Багатоповерхівки в Рівному та Луцьку ростуть, як гриби. В містах відчувається конкуренція між забудовниками та проектувальниками. Оглянув декілька будмайданчиків, будують швидко, з застосуванням сучасної техніки та будматеріалів. Архітекторам дозволили "гратись" нестандартними рішеннями. Про "гравців" будівництва, які зайшли в Житомир, промовчу.

  1. Парки.

  Зелені. Підприємцям Луцька розв`язали руки і дозволили навести порядок за свої кошти в парку Лесі Українки. В результаті підприємці мають рекламу, а міщани — облаштовану частину території парку. В Рівному встановили біля Лебединки здоровенні залізні фігури. Ну, в нас хоч освітлення на мосту поставили, яке зкомуниздили півроку назад.

  1. Люди.

  Привітні, посміхаються, україномовні. Бидлюки теж є, але ж питання в тому, який відсоток їх в кожному місті.

  1. Підсумок.

  Рівне і Луцьк — розвиваються, Житомир — розминається в сторінці. Для порівняння вставлю світлини однієї і тої ж луцької вулиці в 2015 та 2018 рр».

kd13071812 1

kd13071812 2

  Звісно ж, це лише думка конкретно цього житомирянина. Але ж йому є з чим зрівнювати, оскільки людина саме нещодавно побувала на Волині. Кожен має право висловити свою точку зору, погоджуватися та заперечувати ту чи іншу думку. На те  ми й є люди з інтелектом, які мають самі аналізувати, створювати власні враження з приводу того чи іншого питання/теми. Але в цьому матеріалі ми подали саме враження житомирянина, який вирішив зрівняти Житомир з такими волинськими місцями, як Луцьк та Рівне. А вже ви, шановні читачі, самі вирішити, погоджуватися чи ні з такою думкою.    

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework