Окупований Житомир на фото угорських вояків

  Житомир одним з перших міст України зазнав бомбардування гітлерівської авіації, а 9 липня 1941 р. місто було окуповано. Почалися нечувані розправи і пограбування. Через кілька днів на Сінній площі гітлерівці стратили 21 комуніста.

  На Богунії - околиці міста - на восьмому кілометрі по Новоград-Волинському шосе гітлерівці зібрали близько 4 тис. військовополонених солдатів та офіцерів Червоної Армії і влаштували табір смерті. Тут вони здійснювали масове знищення хворих і поранених радянських воїнів. Сюди гестапівці привозили дітей з дитячого будинку по вул. Синельніковській, 12, і розстрілювали їх, - пише history.ukraine-in.ua

 З перших днів окупації «новий режим» почав створення власних органів управління. Адміністративно-господарські функції здійснював гебітскомісаріат, якому підпорядковувались Житомирський, Черняхівський, Троянівський, Пулинський райони. Поліцейські органи зосереджувались в руках гестапо, СД та міської поліції. Органом самоврядування стала міська управа. Її головою було призначено Павловського. Фактично це була маріонеткова установа, яка не впливала на ситуацію в місті і повністю перебувала під контролем німецької окупаційної адміністрації.

  Як і кожна влада, німці почали своє господарювання з перейменування вулиць. Так, Велика Бердичівська стала вулицею Адольфа Гітлера, Михайлівська - Геринга, Київська - фон Райхенау. Німецька влада з самого початку встановила жорсткий режим, який супроводжувався терором і насильством. Було запроваджено комендантську годину.

Житомир окупація

  Фото зроблені угорським вояками в 1942 році.

Житомир окупація

  Свято-Михайлівський кафедральний собор в окупованому Житомирі. У 1960-і роки храм частково втратив 4-х куполів, вони були перебудовані, а дзвіниця розібрана.

Последнее изменение Вторник, 28/11/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework