Яку ТЕС планують збудувати в Олевську?

  В Олевську планується реалізація проекту будівництва теплової електростанції, потужністю 6 МВт. Термін реалізації проекту будівництва ТЕС оцінюється у 18-24 місяці.

  Технологія виробництва електричної енергії з біомаси передбачає пряме спалювання непідготовленої паливної сировини в спеціальній топці парового котла на перештовхувальній колосниковій решітці, та виробництво перегрітої пари, що використовується в паровій турбіні для приводу електрогенератора. Технологія паросилового циклу давно досягла комерційного рівня та широко застосовується на малих об’єктах електроенергетики у всьому світі в т.ч на ТЕС/ТЕЦ в Україні. Особливістю схемних рішень електростанції є можливість роботи електростанції як в конденсаційному режимі, лише для виробництва електричної енергії, так й для комбінованого виробництва теплової та електричної енергії. Електрична ефективність станції складає 24%. Система автоматизованого управління ТЕС передбачає автоматичне управління окремими модулями котла, турбіни, генератора, водопідготовки, охолодження зворотної води, системою газоочистки та золовидалення, а також передбачає відповідний захист, контроль, управління та моніторинг показників роботи обладнання.

  Наразі в Україні вже були негативні ситуації навколо будівництв ТЕС в різних регіонах країни. Передусім, головна причина такого досвіду - неякісне обладнання, яке, зазвичай, вже побувало у вжитку. В Олевську ж планують запустити якісне підприємство, побудоване за європейськими стандартами, що є на порядок вищі. Постачальником технології для майбутньої Олевської ТЕС є чеська компанія Ekol, яка постачає повністю нове обладнання. Дана компанія вже не перший рік реалізовує схожі проекти у різних країнах Європи. Зокрема, існує успішно працююча ТЕС в м. Брно, Чеська Республіка, яка розташована в центральній частині міста. Якісні фільтри дозволяють, без шкоди для людини, будувати електростанції в 30 метрах від житлових приміщень.

  Проте, в Олевську, як того вимагає законодавство України, ТЕС планують збудувати не біля людських приміщень, а за межами населеного пункту - найближчий будинок знаходиться на відстані не менше, ніж за 200 м.

Джерело: olevsk.com.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework