Про зміни, які відбулися з житомирською рекреаційною зоною

Напевно кожен житомирян, який в цьому році мав змогу відпочивати у гідропарку, помітив як змінився парк відпочинку за останній час.

Розриті канави та МАФи, які повиростали як гриби після дощу – помітні зміни, що відбулися з житомирською рекреаційною зоною. 

Влітку керівництво комунального підприємства «Парк» (далі КП «Парк») провело обстеження зелених насаджень, в результаті якого було вирішено видалити 194 аварійних дерева. За два дні після обстеження, виконавчий комітет Житомирської міської ради своїм рішенням №682 офіційно це дозволяє.

Одразу виникає питання, чи запрошували для такого обстеження представників з КП «Зеленбуд» або агроекологічного університету? Чи керівництво КП «Парк» має знання в цій галузі і подібні повноваження? До того ж, управління по зв’язкам з громадськістю, яке згідно знову ж таки рішення виконавчого комітету № 682 мало провести інформаційну кампанію з приводу видалення зелених насаджень, жодної роботи в цьому напрямку не проводило.

Підрядником КП «Парк» обрало ТОВ «Економбудпроект». Яким чином обирався виконавець робіт, нам достеменно невідомо, проте після аналізу діяльності ТОВ «Економбудпроект» у нас одразу виникло декілька питань. Фірма зареєстрована 12.05.2016 року, за два місяці до того, як в гідропарку нібито провели обстеження. Окрім того, з офіційного сайту підрядника нам стало відомо, що підприємство загалом надає послуги з будівництва і про видалення аварійних дерев навіть і мови не йде. Разом з тим, «одним з козирів» фірми є будівництво дерев'яних каркасних будинків. Яка іронія. Цікаво, чи не з тих дерев, що з гідропарку?

Загальна сума на виконання усіх робіт становить 147 тисяч 595 гривень. Наразі підрядник отримав аванс близько 45 тисяч гривень. І навіть якщо уявити, що в гідропарку дійсно близько 200 аварійних дерев, роботи чомусь навіть і не починали виконувати. За умовами договору за 30 днів ТОВ «Економбудпроект» мав закінчити усі роботи, проте станом на 18.10.2016 у гідропарку, на щастя, жодного дерева не зрубали. У цьому ж договорі зазначено, що у разі не виконання робіт у встановлений термін, підрядник зобов’язаний повернути кошти. Проте і цього зроблено не було, і питання «зависло» в повітрі.

До речі, у вересні в гідропарк виїздила депутатська комісія, яка вивчала питання вирубки зелених насаджень. За нашою інформацією, аварійних дерев зафіксовано не було.

Тож звідки «ростуть ноги» підприємства ТОВ «Економбудпроект» і хто лобіює його інтереси? І чому воно виконує ту роботу, для якої створювали КП «Зеленбуд»?

Кому насправді вигідно залишити житомирян без зони відпочинку і де реакція міського голови?

P.S. На великий подив, не зважаючи на те, що ТОВ «Економбудпроект» створений лише у травні 2016 року, підприємству вже вдалося отримати підряди на ремонт харчоблоків у ЗОШ №15 та в ліцеї №25. Загальна вартість робіт на суму близько 2-х мільйонів.

За матеріалами очільника ГО "Антикорупційний рух Житомирщини" - ВОЛОДИМИРА ГІРУКА

Последнее изменение Вторник, 18/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework