У будинку фігуранта кримінального провадження з розтрати держмайна знайшли арсенал зброї і боєприпасів. ФОТО

Працівники Головного управління Національної поліції в Житомирській області спільно з військовою прокуратурою Житомирського гарнізону завадили збагаченню службових осіб шляхом розпродажу державного майна підприємств Міністерства оборони України. 

 У результаті низки проведених обшуків вилучено докази протиправної діяльності ділків, а також арсенал незаконної зброї, боєприпасів і вибухівки. Подробиці резонансних викриттів у ході досудового розслідування під час брифінгу 11 жовтня розповів заступник начальника ГУНП в області Валерій Бондар, повідомляють у відділ комунікації поліції Житомирської області.
Головним управлінням Національної поліції в Житомирській області спільно з військовою прокуратурою Житомирського гарнізону розслідується кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, фігурантами якого є, у тому числі, службові особи державних підприємств Міністерства оборони України.
У ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами держпідприємства МОУ без відповідного погодження з органом управління майном (МО України) було списано металевий ангар загальною площею 1500 кв.м. У подальшому, оцінивши конструкцію в 1 млн 100 тис. грн., вказані особи прийняли рішення про подальший продаж металевих частин комерційним структурам.
– 10 жовтня 2016 року у м. Житомирі працівники поліції спільно з військовою прокуратурою задокументували факт отримання службовими особами підприємства першого траншу коштів за незаконний товар у сумі 20 тисяч доларів США, - розповів Валерій Бондар. - Паралельно слідчими було проведено низку санкціонованих обшуків на території та у службових приміщеннях державних підприємств МОУ у райцентрах області та у м. Житомирі, у результаті яких вилучено комп’ютерну техніку, фінансово-господарську документацію та інші речі, що можуть свідчити про протиправну діяльність ділків. Вантажний автомобіль з частиною металевих конструкцій ангару, що мала стати товаром, вилучено.


Окрім того, під час проведення санкціонованого обшуку у Радомишльському районі, у будинку, що належить одному із фігурантів вищевказаного кримінального провадження, виявлено арсенал зброї та боєприпасів. Серед вилученого 7 предметів, схожих на німецькі ручні гранати М-24, 6 корпусів мінометних мін з підривачами, з яких 1 – калібру 50 мм та ще 1 – калібру 120 мм, 3 заряди, гладкоствольна мисливська рушниця та 5 металевих частин таких же рушниць, однозарядна дрібнокаліберна рушниця німецького виробництва, 8 мисливських ножів, 3 електродетонатори.
11 жовтня у результаті ще одного обшуку у домоволодінні того ж фігуранта у м.Києві було виявлено та вилучено ще низку різноманітних зразків зброї, різнокаліберні набої та інші небезпечні предмети.


Вилучені зброя і боєприпаси нині направлені на експертне дослідження. Попередня правова кваліфікація – ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Відповідно до Кримінального кодексу України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Последнее изменение Вторник, 11/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework