×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Опалювальний сезон на Житомирщині розпочнеться вчасно, а температурні нормативи знижувати не будуть

Про це голова облдержадміністрації Сергій Машковський зазначив під час прямого ефіру у програмі «Об’єктив» телекомпанії «Союз-TV».

Очільник області розповів про стан готовності Житомирщини до опалювального сезону, інвестиційний потенціал регіону, а також про надання допомоги землякам-військовослужбовцям, що беруть участь в АТО, та переселенцям зі сходу та Криму, які прибули на територію нашої області, - про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Сергій Машковський зазначив: «Цього року опалювальний сезон на Житомирщині розпочнеться в умовах складної ситуації в нашій державі. Пріоритетне завдання для керівництва області – зробити все можливе для того, аби в домівках кожного жителя регіону взимку було тепло. Ми прагнемо, аби люди повірили владі. Переконаний, що нам вдасться зробити більше, ніж просто сказати».

Голова облдержадміністрації спростував чутки про відтермінування початку опалювального сезону та зниження температурних нормативів. За його словами, на разі не розроблені нормативно-правові акти, які регулюють ці питання.

Очільник області наголосив, що Житомирщина має потужний природно-ресурсний потенціал, який варто максимально використовувати на фоні скорочення обсягів споживання природного газу. Деревина та торф мають стати основою альтернативних видів палива.

Сергій Машковський повідомив, що в області створено енергетичну дорожню карту. Її мета полягає в тому, аби, по-перше, проаналізувати стан кожної котельні в регіоні та оцінити можливості її переходу на альтернативні види палива, а по-друге, залучити інвесторів, які зможуть запропонувати енергоефективні технології. При цьому ними можуть бути як приватні, так і державні структури.

Окрім цього, очільник області звертає увагу на необхідність залучення внутрішніх інвестицій у регіон. Зручне географічне розташування та стабільна суспільно-політична ситуація сприяють тому, що підприємці зі сходу країни зацікавлені в тому, аби перенести свої виробничі потужності на Житомирщину. Він розповів, що вже створено раду по залученню інвестицій при голові облдержадміністрації, в яку входять представники дозвільних і контролюючих органів. Така структура буде вирішувати всі питання, пов’язані із залученням інвестицій, виключно в рамках чинного законодавства.

Сергій Машковський переконаний, що громада області повинна отримувати дивіденди від діяльності інвесторів. З огляду на це він пропонує підприємцям перераховувати кошти на соціальну сферу, аби уникати корупційних схем та максимально сприяти розвитку регіону.

Голова облдержадміністрації висловив щиру вдячність жителям Житомирщини, які допомагають учасникам АТО та переселенцям. Сергій Машковський зазначив: «Допомога людей є надзвичайно важливою, але влада теж має піклуватися про тих, хто захищає нашу Батьківщину і шукає прихистку на теренах нашого регіону. Керівництво області робить все можливе для того, аби громада не перебирала на себе функцій влади»

n190914633

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework