У Житомирі поширюють листівки з комуністичною символікою та закликами створювати диктатуру

  У Житомирі невідомі  розмістили листівку у вигляді бюлетеня з написом «Выбора нет» та комуністичною символікою на місці демонтованого  пам’ятного знаку по вулиці Перемоги. Раніше на цьому місці був знак на честь нагородження Житомира Орденом Червоного Прапора, який підлягав декомунізації та був знятий.

   Ззовні листівка нагадує виборчий бюлетень, однак розгледіти прізвища кандидатів неможливо, текст розмитий. Посередині «бюлетеня» червоним напис «Выбора нет». Нижня частина листівки – заклики до боротьби та комуністична символіка серп і молот, - повідомляє oporaua.org.

  «Только борьба за пролетарскую диктатуру! В капиталистическом обществе мы имеем демократию урезанную, убогую, фальшивую, демократию только для богатых, для меньшинства. Диктатура трудящихся даст полную демократию для народа, для большинства, позволит подавить эксплуататоров – олигархов, дельцов, коррупционеров, и всех их прихвостней – лжецов и шовинистов. Создавай профсоюз на производстве, отстаивай свои права, изучай марксизм, объединяйся с единомышленниками для борьбы!», – написано на листівці.

  Такі листівки розміщені і в інших частинах міста.

  «Є листівки українською та російською мовами. Вони є не лише тут. Ще такі бачили по вулиці Львівській», – розповів житомирянин Олексій.

  У поліції інформацію перевіряють, про це в коментарі ОПОРІ розповіла керівник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко: «На даний інформація  перевіряється про надходження повідомлень про виявлення таких листівок».

  Відповідно до частини 1 статті 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»: «Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України заборонено». Згідно з частиною 1 статті 436-1  Кримінального Кодексу України –  карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

  У частині 3 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» йдеться про те що: «Поширення у будь-якій формі матеріалів, що містять заклики до ліквідації незалежності України, зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підриву її безпеки, незаконного захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства та розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення, забороняється».

 Новини Житомира

  
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework