Прогноз погоди на вихідні 8–9 липня: літо в розпалі!

Прогноз погоди на вихідні 8–9 липня: літо в розпалі!

  За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох регіонах України буде по-справжньому літньою — зі спекою та грозами.

  Погода в суботу 8 липня

  У суботу в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській та Херсонській областях стовпчики термометрів піднімуться до +31...+33 °С. Врахуйте, що влітку пік спеки припадає на період з 16:00 до 18:00 — саме цей час найкраще проводити в приміщенні з кондиціонером або вентилятором. На відкритому сонці відносно безпечно можна перебувати до 11:00 та після 18:00.

  На решті території країни температурні показники будуть набагато комфортнішими: у центрі, на Закарпатті та в Сумській області — +24…+26 °С, у більшості західних та північних областей — +20…+23 °С.

  На сході, півдні, у Полтавській, Кіровоградській та Черкаській областях погода в суботу буде хмарною, з дощами та грозами.

  Погода в неділю 9 липня

  Наприкінці тижня практично по всій Україні буде хмарно, але без опадів. Дощі та грози можливі лише на півдні, південному сході та сході.

  У Сумській області термометри покажуть +22…+24 °С, в Одеській, Миколаївській та Закарпатській областях — +28…+29 °С, у решті регіонів — +25…+27 °С.

  Погода в понеділок 10 липня

  Новий тиждень розпочнеться з короткочасних дощів і гроз по всій Україні, крім півдня та Запорізької області. Не забувайте вдома парасольки — дощити може цілий день!

  На півночі температура повітря становитиме +20…+22 °С, на заході, сході та в центрі — +23…+25 °С. Найспекотніша погода на початку тижня буде на півдні та Закарпатті — до +28 °С. Нагадуємо, що для нормального самопочуття лікарі рекомендують улітку випивати близько 2,5–3 л води залежно від активності.

  Луки — все ще джерело алергенів

  По всій Україні продовжується цвітіння лучних трав. Тому всім алергікам так само потрібно регулярно робити в оселі вологе прибирання і носити захисні маски на природі. У суху вітряну погоду від прогулянок варто відмовитись, а провітрювати житлові приміщення найкраще пізно ввечері та після дощу.

  Народні прикмети та вірування

  Вітер із півночі на Петра та Февронію, 8 липня, віщував швидке похолодання, а рясне цвітіння конюшини на луках — дощовий липень.

  9 липня слов'яни вшановували святого Давида Солунського-суничника. Цього дня вони обов'язково подавали на стіл солодкі страви та напої з полуниці чи суниці, вірячи, що це допоможе привабити до оселі достаток і щастя.

Новини Житомира

 

Прочитано 1088 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework