Вбивство семи військових на Житомирщині: підозрюваний стверджує, що стріляв після погроз

Вбивство семи військових на Житомирщині: підозрюваний стверджує, що стріляв після погроз
 У Богунському районному суді міста Житомира напередодні заслухали свідчення обвинуваченого в убивстві сімох осіб у селі Новоселиця Анатолія Захаренка, який заявив, що відкрив вогонь після того, як йому пригрозили фізичною розправою.

  Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

  "Умислу, що я задумав убити вісім осіб (один із учасників конфлікту вижив - ред.), взагалі не було», - заявив Захаренко.

  Він виклав свою версію подій, що сталися у травні 2020 року біля орендованого ним ставка у Новоселиці, де компанія його знайомих відзначала день народження. Захаренко сказав, що один із компанії хотів змусити його відмовитися від свідчень проти офіцера поліції, який начебто систематично вимагав у Захаренка хабарі. Двоє чоловіків погрожували йому вбивством, один із них намагався вдарити його ножем.

  Захаренко, за його словами, дістав рушницю ІЖ-58 "з метою самозахисту" після того, як його поранили. Здійснені ним постріли назвав «автоматичними», «неприцільними», а влучання – випадковими.

  Як повідомлялося, за версією слідства, вночі 22 травня 2020 року у селі Новоселиця Попільнянської територіальної громади на березі ставка його 58-річний орендар Анатолій Захаренко з рушниці розстріляв компанію знайомих із Києва, які приїхали святкувати день народження. Убиті Андрій Москалець, Владислав Мамиченко, Віталій Вульчин, Ескендер Османов, Роман Ханенко, Олександр Білоус, Володимир Купріянов – ветерани АТО/ООС, військовослужбовці Національної гвардії та волонтери. Утік і врятувався лише Вадим Федюнін, у справі він проходить як свідок.

  Під час огляду місця події правоохоронці виявили шість одиниць вогнепальної зброї, яка була зареєстрована та належала жертвам.

  У цій справі слідчі призначили майже 200 експертиз.

  Співробітники Нацполіції та ДБР у травні 2020 р. затримали на Житомирщині керівника райвідділу поліції, який систематично вимагав у 58-річного жителя області хабарі. 

  Читайте також: Відверте інтерв’ю Анатолія Захаренка, наймасовішого вбивці в історії України

 МВС: підозрюваний у вбивстві семи людей на Житомирщині відсидів у РФ сім років

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework