Садиба на Житомирщині, яка анітрохи не змінилася за 160 років свого існування. ФОТО

Садиба на Житомирщині, яка анітрохи не змінилася за 160 років свого існування. ФОТО

  У селі Яроповичі Андрушівського району Житомирської області розташовується цікавий об’єкт архітектури – садибний будинок. Побудований він був в 1857 році на ділянці землі, яка належала поміщику польського походження, Т. Тржецяку. Після земля перейшла до С. Котюжинська.

   Для будови характерні риси провінційної архітектури, яка передбачає наявність великої кількості різних візерунків на фасаді будинку, ганку, вікнах. Ганок будинку прикрашено декоративними невеликими колонами. Зовнішнє оздоблення будинку дійшло до нас практично в первозданному вигляді, воно не видозмінювалася, тільки піддавалося ремонту і різним заходам для захисту від руйнування. Раніше в цьому будинку була розміщена середня школа.

  Останнім часом ведуться розмови про організацію в будівлі поміщицького будинку краєзнавчого музею. Будівля садибного будинку допомагає сформувати розуміння про побут дрібних поміщиків тих часів. Будинок цікавить як архітекторів і творчих людей, так і простих туристів, які приїжджають для огляду будинку, а також для цікавих фотосесій на його тлі. Навколо будинку розташовується велика кількість дерев. Недалеко від нього протікає річка Ірпінь.

яроповичі1

яроповичі1

яроповичі1

яроповичі1

яроповичі1

яроповичі1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неоготичний храм із гарними стрільчатими вікнами в Заздрівці: Німецька колонія на Житомирщині

Текст: zruchno.travel

ФОТО:  Oleksandr Malyon

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework