Унікальні місця Житомира: фронтмен "Другої ріки" порадив, що побачити у місті

Унікальні місця Житомира: фронтмен "Другої ріки" порадив, що побачити у місті

  Житомир – адміністративний і промисловий центр, що завдяки цікавим місцям і пам'яткам стрімко нарощує туристичний потенціал. Саме там утворився гурт "Друга ріка". Його фронтмен Валерій Харчишин прожив у місті 10 років та став неформальним провідником тисячолітнім містом у шоу "Амбасадори".

   Де у Житомирі послухати "космічну" музику, повеслувати на драгонботі, побачити найбільший об'єкт вуличного мистецтва – разом із Валерієм досліджувала команда Ukraїner, розповідає travel.24tv.ua.

 
  Меморіальний музей Сергія Корольова

  У Житомирі народився відомий український вчений у галузі ракетобудування і космонавтики Сергій Корольов. Він сконструював перші штучні супутники Землі і космічні кораблі.

  У будинку, де народився вчений, з 1970 року працює його меморіальний музей. В експозиції – зразки космічної техніки та спорядження, зокрема тої, що побувала в космосі.

  Я вперше потрапив до музею у 1991 році і там прогулював пари. Щоб мене ніхто не бачив, я сідав і слухав музику,
– пригадав Харчишин.

  Як пояснив український музикант, частиною експозиції музею є крісла з навушниками, де можна послухати "космічну" музику.

  Водонапірна вежа

  Це історична та воєнно-стратегічна будівля Житомира, споруджена у 1898 році в стилі модерн. Під час Другої світової її використовували як пункт спостереження протиповітряної оборони.

  Наприкінці 1950-х років вежа перестала виконувати основні функції. У 1983 році її реконструйовали під кафе "Ювілейне", але за кілька років знову повернули комунальникам.

  У 2017 році учасники Школи урбаністики CANactions вподобали водонапірну вежу у Житомирі як навчальний об'єкт. Тоді провели всеукраїнський архітектурний конкурс.

  А влітку 2018 обрали команду-переможця, яка буде осучаснювати вежу. Зараз це – один із неофіційних символів міста, який часто зображують на магнітах та листівках.

  Мурал "Трисвіт"

  У 2018 році на стіні однієї з 5-поверхівок у місті з'явився мурал "Трисвіт". У роботі площею 180 квадратних метрів зображено старослов'янську систему світобачення "Яв-Прав-Нав".

  Ідею малюнка команда художників виношувала впродовж року, а коли завершили, ця картина стала найбільшим об'єктом вуличного мистецтва у місті.

  Художник Дмитро Краб зазначив, що основа ідея цього малюнку присвячена нашим меншим друзям. "Кожна істота має право на існування – це основний посил", – пояснив він.

  Драгонбот

  Житомирський осередок драгонботу – один із найбільших в Україні. Це командний вид спорту, де учасники веслують на човнах завдовжки понад 12 метрів.

  Каное у вигляді дракона можуть вмістити до 20 людей. В Україні драгонбот з'явився у 2004 році завдяки професійним спортсменам, які займались олімпійськими видами спорту.

  З 2015 року в Житомирі працює Федерація з веслування на човнах "Дракон". Її президент Дмитро Мороз підкреслив, що у драгонботі головне – злагодженість та наполегливість команди.

  "Тут кожен охочий може відразу навчитись. І тут це набагато простіше, ніж в інших веслувальних видах спорту", – додав український тренер.

  Гранітні скелі у Денишах

  У селі Дениші, неподалік Житомира, збереглися руїни побудованого наприкінці ХІХ століття палацу родини Терещенків — українських землевласників і промисловців.

  А попід берегом річки Тетерів простяглись гранітні скелі, що мають однакову із селищем назву. Це гранітні виступи Українського кристалічного щита, яким до мільярда років.

  Висота скель сягає 20 – 25 метрів, їхня протяжність – понад 150 метрів. Там тренуються і змагаються у пішохідному й гірському туризмі.

  Крім цього, варто зауважити, що скеледром у Денишах має декілька секторів з десятками облаштованих маршрутів різної складності.

  Більше про Житомир Валерія Харчишина: дивіться у відео Ukraїner

 



Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework