Селфі-паломництво, романтика і краса: рибальський будиночок на острові в селі

Селфі-паломництво, романтика і краса: рибальський будиночок на острові в селі

  Після того, як Сергій Михалок (екс-Ляпіс) та його “Brutto” зняли кліп на пісну “12 обезьян” в рибальському будиночку на острові в селі Старий Солотвин – дана локація стала неймовірно популярною.

  А може вона й раніше була популярною – дізнався ж про нього Ляпіс. А от я не знав… Нині сюди відбувається справжнє селфі-паломництво, особливо в уікенди. Ніби й нічого особливого, але романтично і красиво, і побільше б таких об’єктів, - розповідає  ukrainaincognita.com.

  Старий місток (останнє фото) і новий.

  Острівець на ставку в Старому Солотвині з’явився ще у 19 столітті – так кажуть місцеві мешканці, хоча, насправді, його нагорнули у 1970 роки, розширивши існуючий маленький острівець.  Рибальський будиночок збудували у 1984-85 рр. Хатина мисливця та рибалки – так його тоді назвали. І містокспорудили. Звичайно, нині острів називається – відгадайте як – острів Кохання, а як же ще.

  Село Старий Солотвин відоме із 1593 року. Звідки назва – так і не зміг дізнатися. Однозначно, пов’язана із сіллю, найчастіше так називали населені пункти із покладами цього мінерала. Про такі поклади на Житомирщині я не чув, хто зна – може якісь чумаки воза згубили.

  В Старому Солотвині є дерев’яна Хрестовоздвиженська церква, збудована у 1885 році. Із натовпів, що фотографуються, на неї звертає увагу, може відсотків п’ять. Жаль. Хоч і єпархіалочка, але ж пам’ятка архітектури.

Текст та фото Романа Маленкова.

Головне фото - VYACHESLAV MISHCHENKO

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework