Музей космонавтики та Гагарінський парк: що подивитись і де погуляти в Житомирі

Музей космонавтики та Гагарінський парк: що подивитись і де погуляти в Житомирі

  Для громадян України та іноземних туристів, які планують подорож у засноване в 884 році місто Житомир, розташоване неподалік Києва, експерт інформаційного порталу VISIT Ukraine.today Тараненко Антон проведе захопливу оглядову екскурсію парками культури та відпочинку, історичними, релігійними та природними пам’ятними місцями.

   Ви зможете здійснити цікаву подорож до міста Житомира, прогулятися його пам’ятками і знаковими місцями, побачити розташування адрес на карті, ознайомитися з відгуками відпочивальників, - розповідає fakty.com.ua.

  Куди можна піти погуляти у Житомирі і околицях міста

  Прогулятися можна заснованим у XIX столітті Гагарінським парком у Житомирі (або Шодуарівським, як його ще називають на честь засновника барона Івана де Шодуара).

  Доїхати до парку можна від залізничного вокзалу автобусами 1, 15А або 58. Більша частина парку Гагаріна у Житомирі розташована у південній частині міста на лівому березі річки Тетерев, а тому найзручніше вийти на зупинці автобусів та тролейбусів Бульвар та кілька хвилин прогулятися пішки безпосередньо до місця відпочинку.

  Що можна побачити у Житомирі, відвідуючи парк:

  • білу колонаду у тосканському стилі на вході – відрізняється від аналогічної архітектури світу непарною кількістю колон, від неї починаються чудові локації для проведення фотосесій;
  • галерею скульптур із казковим сюжетом на чолі зі статуєю Артеміди;
  • гранітні графські сходи з оглядовими майданчиками, побудовані у 1912 році ще засновником. Колись вони були оздоблені мармуром та скульптурами і ведуть до станції човнів, від якої у літню пору року можна організувати прогулянки водою;
  • підвісний пішохідний міст через річку Тетерев – простягнувся на 350 метрів у довжину, з нього відкриваються мальовничі краєвиди, зокрема можна побачити білу альтанку, збудовану у 1953 році, яка стала символом Житомира.

  За відгуками туристів у місті варто подивитися й на цікавий пам’ятник природи – скелю Голова Чацького, що розміщений на лівому березі  річки Тетерев, а також відвідати знакову для міста Замкову гору над Кам’янкою з будівлею Магістрату, руїнами Єзуїтського монастиря та іншими пам’ятними місцями.

  Ще можна пройтися пішохідними вулицями міста, уздовж старовинних торгових рядів. За адресою вулиця Покровська, 124 розташувався  з 2014 року у Житомирі парк Крошенський, в якому сподобається відпочивати як маленьким гостям, так і їхнім батькам.

  Серед релігійних пам’яток міста та області виділяються Католицький семінарський храм св. Іоанна із Дукли, Свято-Преображенський кафедральний собор, Лютеранська церква, Католицький кафедральний собор Св. Софії, Свято-Михайлівський кафедральний собор, Успенська (Подільська) церква.

  Музейні об’єкти у Житомирі

  • Національний музей космонавтики (місто Житомир, адреса – вул. Дмитрівська, 5) – в цьому місці представлено дві експозиції: Космос і Меморіальний будинок-музей імені академіка Корольова, що є історико-архітектурною пам’яткою України. Можна ознайомитися з колекціями зразків космічної техніки і спорядження космонавтів, філателії, предметів побуту з відповідною символікою, нумізматики. В установі, яка в 2020 році відзначає свій піввіковий ювілей, можна простежити життєвий і творчий шлях відомого конструктора Корольова;

  Режим роботи та ціни: музей працює з понеділка до п’ятниці. Останній четвер місяця – санітарний день. Можливий попередній запис на екскурсію. Вартість єдиного квитка на відвідування обох експозицій: дорослий – 30 грн, дитячий – 20 грн. Проведення екскурсії – 50 та 80 грн за дітей та дорослих відповідно, а іноземною мовою (польською, німецькою, англійською) – 120 грн.

  • Житомирський обласний краєзнавчий музей – є одним з найстаріших у місті та Україні. Його заснували в 1865 році. Музейні фонди у Житомирі налічують понад 150 тис. історичних, археологічних, культурних, художніх, природознавчих експонатів. Розташовується установа на вулиці Замковій, 1 в старовинному місці – Єпископському будинку, зведеному для глави житомирської католицької єпархії;
  • Музей пожежної охорони в Житомирі – розташовується на вул. Святослава Ріхтера, 33-А і представляє історію систем пожежогасіння;
  • Для шанувальників літератури у місті доступні до відвідування Літературно-меморіальний музей імені Короленка (за адресою – вул. В. Короленка, 1) та літературний (за адресою – вул. Київська, 45).

  Детально з інформацією про умови перебування на території України іноземних громадян можна ознайомитись на порталі VisitUkraine.today.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 05/01/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework