×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Docudays UA відкрив очі житомирянам

Docudays UA відкрив очі житомирянам

  Чотири вечори, які ламали стереотипи житомирян. Чотири фільми, котрі відкрили очі на глобальні проблеми, зруйнували безліч кліше та допомогли ширше подивитися, здавалося б на звичні речі.

  Команда сучасного формату традиційно провела 17 Мандрівний міжнародний фестиваль про права людини Docudays в Житомирі. Цього року фестиваль пройшов під гаслом «TEEN SPIRIT».

  Усі стрічки, презентовані з 20 по 23 жовтня в рамках фестивалю, були пронизані «підлітковим духом». Висвітлювалася проблематика  наркотиків серед молоді, питання вічного конфлікту батьків і дітей, рабства в сучасному глобалізованому світі.

  Одна зі стрічок, яка справила чи не найбільше враження на глядачів – «Про звірів і людей». Документальний фільм про події у Варшавському зоопарку до і під час Другої світової війни. Саме завдяки тому, що команда Сучасного Формату проводила перегляд традиційно оффлайн, вдалося передати атмосферу тих часів та достукатися до сердець кожного, хто був присутній на перегляді. Після сеансу жваво та захопливо пройшла дискусія з експертом. Було багато молоді, всі підмітили, що історичні події, які були покладені в основу стрічки, зобов’язаний знати кожен!

   «Документальний фільм «Про звірів та людей» яскраво демонструє, яке колосальне значення має  покликання. Якщо людина робить те, що вона любить, до чого має жагу і у що вірить, то саме ця справа надає сенсу життя.  Особливо, коли йдеться про складні життєві обставини.  Для себе я вперше відкрила біографію родини Жабінських, родини із неймовірно високими цінностями та ідеалами. У 1939 році життя Яна та Антоніни Жабінських набуло особливого сенсу, коли вони розпочали розбудовувати перший Варшавський зоопарк. Далі – Друга Світова війна. Жабінські піклуються не лише про те, як врятуватися самим, але й як врятувати своїх підопічних, своїх звірів… Найбільше вразив той факт, що саме покликання Жабінських, сила волі, цілеспрямованість, гуманізм та громадянський обов’язок, дозволили врятувати життя і долі понад 300 євреїв у період нацистської окупації. Фільм дуже сильний. Спонукає замислитися над тим, що зараз відбувається в сучасному світі», – поділилася враженнями від фільму Жанна Соловйова , виконавча директорка НУО «Сучасний Формат».

  Після кожного документального фільму з нашими глядачами спілкувалися експерти, місія яких, була допомогти присутнім сприйняти інше бачення світу. Окрім жвавого обговорення та емоційних дискусій, найактивніші глядачі мали змогу отримати цікаві та корисні подарнки.

  Усі сеанси в рамках Мандрівного Docudays в Житомирі проходили з урахуванням усіх карантинних рекомендацій, дотримувалася безпечна дистанція між глядачами.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний.

Організатор Мандрівного фестивалю Docudays UA в Житомирі – НУО «Сучасний Формат»

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework