На вулицях Житомира можна буде зустріти персонажів вистав облмуздрамтеатру

  З 25 серпня на вулицях та у найбільш відомих спорудах Житомира можна буде зустріти персонажів кількох вистав облмуздрамтеатру. Їх задіяли для зйомок відеоролику, сценарій якого переміг у п'ятому конкурсі "Житомир! Я люблю тебе!", організованому управлінням сім'ї, молоді та спорту Житомирської міськради.

   Відеоролик має назву "Моє місто – головна сцена мого життя". За сюжетом для нього мають відзняти 10 локацій, в числі яких найбільш відомі споруди та вулиці Житомира. Знімати ролик митці обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги почали 25 серпня у приміщенні обласної філармонії. Автор ідеї ролика актор облмуздрамтеатру Володимир Вербельчук розповів Суспільному, що у такий спосіб команда хоче привернути увагу житомирян до цікавих місць, які вже стали для них звичними:

  "Ми беремо театральних персонажів з вистав, які ідуть у нашому театрі, і наповнюємо ними локації. На підвісному мосту розгорнемо комедію дель арте (комедія масок – ред.) "Король-олень". На вулиці Михайлівській у нас буде "Меррі Поппінс". Наш Поділ ми оживимо персонажами "За двома зайцями" – там буде Голохвастов і Проня Прокопівна. Таким чином ми привернемо увагу до місць, до яких звикли".

  В обласній філармонії знімають епізод вистави "Моцарт і Сальєрі". У ньому задіяні драматичні актори, співаки, артисти оркестру та балету, каже режисер-постановник відеоролика Петро Авраменко:

  "В один ролик, – а це за умовами конкурсу максимум 4-5 хвилин – хочемо вмістити 10 локацій. Зараз робимо експеримент: намагаємося створити ефект наповненості великої зали за умови наявності невеликої кількості людей".

  За словами керівниці літературно-драматургічної частини театру імені Івана Кочерги Ніни Рябенко, призовий фонд конкурсу "Житомир! Я люблю тебе!" становив 75 тисяч гривень. Журі вирішило розділити перемогу між двома учасниками, які отримали на реалізацію своїх ідей по 37 з половиною тисяч гривень включно з податками.

  Зйомки триватимуть упродовж двох тижнів. Повністю готовим ролик має бути до 14 вересня.

 

Автор: Леонід Харшан

Камера: Сергій Кобилянський

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework