Житомирський лялькар: «Мої ляльки не лише танцюють, співають, грають на різних музичних інструментах, а й … малюють»

  Директор театру маріонеток «Комплімент» Сергій Соловйов, котрого вже встигли полюбити житомиряни, повернувся із Харкова, де відбувся перший етап Всеукраїнського фестивалю вуличного мистецтва, з перемогою.

 

  Набравши 30 балів із 30 можливих, він випередив гідних конкурентів, котрі виступали з цікавими номерами, але за дещо іншими напрямками – розповідає zhytomyrschyna.zt.ua.

  — Представив на фестивалі три ляльки, серед яких — добре відомий житомирянам скрипаль Фіма, песик Мультик і художник — нова лялька, котра у реальному часі малює картини, — розповідає Сергій Соловйов. — На її виготовлення витратив декілька тижнів. Родзинкою цієї ляльки-маріонетки є її «вміння» користуватися пензлем і фарбами та дарувати власні картини глядачам.

  Виступ Сергія Соловйова із лялькою співпав із Днем Тетяни. Тому всі малюнки були присвячені дівчатам і жінкам із цим іменем. Ляльці вдалося реалізувати їхні бажання, намалювавши букет квітів, дивовижний пейзаж із гойдалкою, серце…

  — Глядачі були дуже доброзичливими, — говорить Сергій Соловйов. — Даремно побоювався, що лялька-художник є більш статичною в порівнянні з Фімою та Мультиком. Маленькі та дорослі глядачі після виступу бурхливо аплодували нам. І режисер Харківського академічного російського драматичного театру ім. О.С.Пушкіна Ольга Турутя-Прасолова. У своєму коментарі стосовно нашого виступу вона написала, що «Лялькар Сергій Соловйов — це було справжнє вуличне шоу.

  Його не треба було шукати. Я просто побачила натовп і пішла подивитися, що там відбувається. А там виступав артист. З публікою він працює дуже професійно. Використання реквізиту — дуже винахідливе. Не було жодної паузи на кшталт «зачекайте, я зараз дістану одну штуку». Все звідкись з’являлося, кудись зникало, з легкістю, без зупинок».

  Сергій Соловйов уже цієї весни планує й житомирян на вулиці Михайлівській також познайомити з «майстром пензля». Із його новою лялькою вже зустрілися учні художньої студії «Арт-Село». Можливо, саме діти доберуть для неї ім’я.

  На запитання, чи важко було «навчити» ляльку малювати, Сергій відповів, що успіх було досягнуто після багатьох спроб і помилок.

  — Дуже важко керувати рукою ляльки за допомогою волосіні, — говорить Сергій Соловйов. — Коли зрозумів, що у такий спосіб нереально щось намалювати, бо для цього знадобляться роки тренувань, вирішив застосувати тростину, що керувала рукою ляльки. Після тижня тренувань лялька розпочала малювати як художник середнього рівня.

  Це — не перша перемога Сергія Соловйова. У 2017 році він став абсолютним переможцем та володарем гран-прі четвертого Всеукраїнського фестивалю вуличного мистецтва. Обов’язково братиме участь і в наступних етапах цьогорічного фестивалю.

  Протягом минулого року лялькар встиг познайомити із «розумними ляльками» мешканців Литви, Польщі та 27 міст України. Цього року Сергій зі своїми ляльками планує виступити у Словаччині.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 12/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework