Житомирянам на замітку: 10 мальовничих місць у Карпатах, про які мало хто знає

Гори, каньйони, озера, море, затишні міста – не обов’язково перетинати кордон нашої країни, аби вибрати відпочинок собі до душі і по кишені. До вашої уваги 10 мальовничих місць у Карпатах, про які мало хто знає.

1. Гора Вухатий камінь

Її схили дуже мальовничі. Хитромудрі зображення, намальовані невідомим художником, ще називають “церквами”. Шанувальники природної краси оцінять чудові панорами, що відкриваються звідси.

2. Свидовецький хребет
З нього відкривається один із найбільш мальовничих краєвидів Карпат. Вінчає хребет гора Близниця. Її висота 1883 м. До Свидовця є багато туристичних маршрутів.

3. Озеро Несамовите
Високогірне озеро Несамовите забралося на висоту 1750 метрів! Воно льодовикового походження, обрисами нагадує Антарктиду. За легендою, на його дні покояться грішні душі. Тому не можна в ньому купатися і кидати каміння.

4. Гора Шпиці
Шпиці ніби притягують до себе негоду. Хмари тут люблять поплакати і вилити всю свою печаль. Химерної форми скелі вінчають вершину Шпиці. В тиху погоду, видно гори-сусідки: Бребенескул, Вухатий Камінь, Дземброня, Туркул, Петрос.

5. Дземброня
Ось куди можна втекти від цивілізації. Дземброня – найвисокогірніше село України, і наймальовничіша гора. Свого часу тут бували Леся Українка і Василь Стефаник.

6. Полонина Боржава
Боржава – це залиті сонцем неосяжні простори. Зелені гори дуже мальовничі. Найбарвистішим пейзажем можна помилуватися з найвищої гори Стрий.

7. Криворівня
Це маленьке гуцульське село переносить в іншу реальність. Здається, наче ти потрапив у королівство, оточене горами, в середині якого весело хлюпоче гірська річка. Гори вкриті густою зеленню.

8. Скелі Довбуша
Тільки природа могла створити такі могутні скульптори. Обриси величезних скель і гігантських каменів нагадують фантастичних істот. Місцеві жителі кажуть, що кожна скеля відображає частину тіла національного героя Олекси Довбуша.

9. Скеля Карстовий міст
Колись на місці карпатських гір хлюпало стародавнє море. Тисячоліттями воно створювало химерні барельєфи. Скеля Карстовий міст майстерно виточена прадавнім морем. До цього місця можна дістатися тільки пішки.

10. Драгобатський водопад і озеро Герешаска
Озеро має дивовижну прямокутну форму і зверху дивиться на каскадний Драгобратський водоспад. Особливо цікаво спостерігати за цією картиною в період танення снігів.

Последнее изменение Воскресенье, 28/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework