Правильно чи ні прийнято бюджет Житомира – вирішувати не префекту, а громаді

Правильно чи ні прийнято бюджет Житомира – вирішувати не префекту, а громаді

  Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан у великому інтерв’ю одному з друкованих ЗМІ озвучив позицію громад щодо законопроекту №4298 «Про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні».

   Законопроєкт передбачає не тільки реформування місцевих державних адміністрацій, а й посилення їх ролі у сфері нагляду за діяльністю органів місцевого самоврядування.

  Олександр Слобожан переконаний, що якими б функціями не наділили префектів, єдиним інструментом захисту у будь-якій цивілізованій країні є суд: «Тому що будь-який префект завжди може бути або корумпованим, або ангажованим політичною силою, яка перебуває при владі. Тому орган державної влади, як і будь-який громадянин, повинен захищати свої інтереси в суді».

  Щодо власне нагляду виконавчий директор АМУ зазначає, що має запрацювати професійна система рекрутингу префектів, і вони будуть обмежені у своїх функціях нагляду делегованими повноваженнями.

  «Так, держава делегувала нам повноваження і наглядає за якістю надання цих послуг. Але не за тим, правильно чи неправильно прийнято бюджет Дніпра або Житомира. Це повноваження і рішення винятково громади», - наголошує О.Слобожан.

  АМУ переконана, що законопроєкт №4298 потребує внесення ґрунтовних змін у процесі підготовки до другого читання з урахуванням висловлених зауважень АМУ та Ради Європи.

Новини Житомира

 

Прочитано 554 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework