×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Голова ЖОТВ Української федерації фігурного катання на ковзанах Олена Кропачова про розвиток та проблеми фігурного катання на Житомирщині

На початку нового 2015 року було відкрито обласне територіальне відділення Української федерації фігурного катання на ковзанах. Віднині фігуристи Житомира мають можливість займатися даним видом спорту професійно.

Ми вирішили поспілкуватися з головою Житомирського обласного територіального відділення Української федерації фігурного катання на ковзанах Оленою Кропачовою.

  • Олено, розкажіть нашим читачам, що спонукало Вас до такого рішучого кроку, як створення Житомирського відділення федерації фігурного катання?

Ця ініціатива йде від батьків діток, які люблять цей спорт і ним живуть. Це тільки їх надбання. Мій інтерес до фігурного катання з’явився, коли ним почала займатись моя дочка, півтора року тому. Ми брали участь у всеукраїнських та міжнародних аматорських змаганнях. Після кількох років занять наших дітей на льоду, батьки стали цікавитись, що потрібно, аби в області був спортивний осередок. Тоді ми звернулися у Всеукраїнську спортивну федерацію з фігурного катання, що у нас є талановиті діти, і вони хочуть рухатися в напрямку спорту. Так утворилось Житомирське обласне територіальне відділення цієї федерації.

  • Скільки коштує батькам спортивна кар’єра молодого фігуриста?

Батькам це задоволення коштує недешево. Основні витрати це вхід на лід та оплата роботи тренера. З часом, якщо дитині сподобалося і вона вирішила серйозно пов’язати своє життя з льодом, бажано придбати власні ковзани. Так як діти швидко ростуть, їх треба змінювати раз на рік. Для зручності тренувань і виконання вправ на льоду є спеціальні тренувальні костюми (вони зберігають тепло власного тіла і в них зручно рухатись).  Але можна займатись і в звичайному спортивному одязі. Сьогодні ми виходимо з положення як можемо. Наприклад, костюми для виступу для змагань дешевше пошити або взяти в оренду.

  • Чи кожен може прийти та навчитися кататися на ковзанах?

Для занять фігурним катанням обмежень у віці немає. Але спортивну кар’єру в дорослому віці робити важко, спортсменів виховують змалечку. Тому зараз ми набираємо молодшу групу, малечу віком 4-7 років.

  • Що потрібно зробити батькам, аби їх діти змогли спробувати себе у фігурному катанні?

Головне почати. Записатися в групу. Батьки обов’язково мають підтримати бажання дитини займатись і стимулювати до занять. Потрібно створити навколо дитини спортивний клімат та зручний графік: правильне харчування, режим сну та відпочинку, дозовані навантаження.

  • Хто сьогодні тренує малечу на льоду?

У на працюють професіонали - тренери із Києва: майстер спорту та кандидат в майстри спорту. В кожного тренера своя ділянка роботи.  Кандидат у майстри спорту тренує початкову групу – дітки, які щойно прийшли навчатися ковзати. Майстер спорту веде старшу групу, яка вже має певний рівень майстерності і надбання у фігурному катанні.

  • Що є основною проблемою на шляху розвитку фігурного катання в Україні?

Лід є не всюди, у багатьох містах кригу зливають. Утримання ковзанки – дороге задоволення з точки зору енерговитрат. В більшості містах, де крига є, ковзанки комунальні – їх утримує та фінансує держава, діють спортивні школи фігурного катання. В Житомирі сьогодні таких умов немає. В місті вісім місяців не було льодової арени, зараз є одна комерційна ковзанка. Все навантаження, нажаль, лягає на плечі батьків.

  • Як відреагував Департамент сім’ї, молоді та спорту на Вашу ініціативу створити в Житомирі осередок Української федерації фігурного катання?

Департамент відреагував добре і підтримав нашу ініціативу. Фігурне катання - це олімпійський вид спорту. І його розвиток в нашій області важливий.

  • Чи викликала цікавість у населення новина про те, що в Житомирі тепер є можливість професійно займатися фігурним катанням?

На жаль, в Житомирі фігурне катання не дуже популярне, бо існує несприятлива ситуація з льодом. На сьогодні фігурне катання, на жаль, сприймається як розвага. Одне з наших завдань – зробити його максимально популярним, розповсюдити інформацію, що це класно, весело та корисно. Дітки повинні розвиватися в здоровому середовищі.

  • Які перед Вами стоять цілі та завдання у 2015 році?

Метою спортивної організації є розвиток даного виду спорту в своєму регіоні і пропагування здорового способу життя. Цей рік будемо наполегливо працювати. В планах участь у різноманітних змаганнях. Завданням найближчої перспективи є набір молодших груп, щоб виростити молоде покоління фігуристів.

Більше фото дивіться в галереї.

Лілія Мельник

Фото – Вікторія Васильченко 

l 03031566 1

l 03031566 1

l 03031566 1

l 03031566 1

l 03031566 1

l 03031566 1

Прочитано 2569 раз

Последнее изменение Вторник, 03/03/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework