×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Геннадій Олегович Корбан

i 02111505 1Геннадій Олегович Корбан (24 травня 1970, Дніпропетровськ) — український державний і політичний діяч, бізнесмен, голова партії «Українське об'єднання патріотів — УКРОП».
З 16 березня 2014 по 24 березня 2015 — заступник голови — керівник апарату Дніпропетровської обласної державної адміністрації при Ігорю Коломойському.
На місцевих виборах 2015 року балотувався у мери Києва від партії «УКРОП», отримав 2,61% голосів.
Рання біографія
Народився 24 травня 1970 року у Дніпропетровську в сім'ї радянських інженерів, які працювали на заводах. Разом з ними і старшою сестрою жив у комунальній квартирі.
У 1987 році закінчив середню школу в Дніпропетровську, вступав на філософський факультет y Ростові-на-Дону, але не був зарахований з ідеологічних причин.
У 1988 році був призваний в армію, два роки прослужив рядовим в льотному гвардійському полку в Мелітополі. Під час служби застав виведення військ з Афганістану в 1989 році.
У 1990 році, після демобілізації, вступив до Московського літературного інституту ім. Горького на факультет драматургії.
У 1994–1997 роках навчався в Дніпропетровській гірничій академії на спеціальності фінанси i кредит, закінчив її екстерном.
Бізнес
У 1990–1991 роках працював брокером на Московській біржі «Центр союз» і Російській товарно-сировинній біржі.
У 1992 році повернувся до рідного Дніпропетровська зі стартовим капіталом, завдяки якому створив брокерську контору «Україна».
З 1994 року обіймає посаду голови наглядової ради ВАТ «ІК Славутич Капітал».
З 2001 року — голова наглядової ради ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат».
З 2005 року увійшов до складу наглядової ради української нафтогазовидобувної компанії «Укрнафта», якій належить понад 86% видобутку нафти, 28% газового конденсату і 16% газу від загального видобутку вуглеводнів в Україні.
Політична діяльність
«Укроп проти редиски» — одне з гасел передвиборчої кампанії Корбана
Після призначення у березні 2014 Ігоря Коломойського головою Дніпропетровської ОДА Корбан обійняв посаду керівника апарату облдержадміністрації і де-факто здійснював оперативне керівництво областю. Пріоритетною діяльністю для команди Коломойського була нормалізація ситуації в регіоні на тлі збройного конфлікту в Донецькій та Луганській областях, зокрема боротьба з сепаратизмом. Так, були створені основні рубежі для артилерії і важкої техніки, які прикривали Дніпропетровську і Запорізьку області, на території регіону встановили 100 блокпостів, обладнаних системою відеоспостереження. Були підготовлені 5000 резервістів з повними бойовими комплектами. Завдяки готовності розгорнути систему оборони в найкоротший час (за принципом швейцарської армії) в Дніпропетровській області не було жодного терористичного акту за весь час проведення АТО.
Геннадій Корбан покинув пост керівника апарату в кінці березня 2015 року. Наступником Корбана на посаді керівника апарату Дніпропетровської облдержадміністрації стала Айна Тимчук.
Після відставки проти Корбана було порушено декілька кримінальних справ, які стосуються періоду його перебування у керівництві Дніпропетровської ОДА — зокрема, перевищення службових повноважень.
12 липня 2015 року очолив політичну партії «УКРОП» («Українське об'єднання патріотів»), від якої висувався на липневих проміжних виборах до Верховної Ради в Чернігові. Із результатом 14,76% голосів «за» посів друге місце, поступившись кандидату від Блоку Петра Порошенка Сергію Березенку.
12 вересня 2015 року УКРОП висунула Геннадія Корбана кандидатом в мери Києва на місцевих виборах 25 жовтня 2015. Таке рішення було прийнято на з'їзді партії одноголосно[11]. За результатами виборів посів десяте місце, отримавши 2,61% голосі
Замахи на життя
На життя Геннадія Корбана двічі вчиняли замахи. У 2006 році в Дніпропетровську обстріляли його автомобіль. Самого бізнесмена в машині не було, але важкі поранення отримав його охоронець. Замовника слідство так і не встановило.
У 2010 році в результаті вибуху в кафе в Дніпропетровську бізнесмена поранили разом з його партнером, віце-президентом промислово-фінансової групи «Спарта» Геннадієм Аксельродом.
«Я впевнений — це був замах на вбивство. Причому заряд був достатній, щоб позбавити життя. Я вважаю, що вчинили замах на мене. Бізнес Геннадія Аксельрода досить мирний і творчий — він будує торгові центри», — сказав після замаху Корбан. Він також зазначив, що обидва замахи ніяк не пов'язані між собою.
Державні нагороди
Орден «За мужність» III ст. (15 вересня 2014) — за мужність і самовідданість, активну громадянську позицію та високий професіоналізм, виявлені під час виконання службових обов'язків.
Особисте життя
Не одружений. Має трьох синів.
Є членом Дніпропетровської єврейської громади. Колекціонує роботи сучасних митців (зокрема, Густава Клімта, Демієна Герста, Тамари Лемпицької,Еґона Шіле, Такасі Муракамі і Андреаса Гурскі).

Прочитано 1271 раз

Последнее изменение Понедельник, 02/11/2015

Другие материалы в этой категории:

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework