Версия для печати

Величний замок Радомисль у топі ідей для весільної подорожі

Весільна подорож відрізняється від будь-якої іншої поїздки, адже вона наскрізь просякнута романтикою, ніжністю і чуттєвістю.

Якщо молодят переповнюють почуття один до одного, то медовий місяць пройде чудово, навіть в самій скромній обстановці.

В Україні є справжні райські куточки, де закохані можуть із задоволенням провести свій медовий місяць, і серед них замок Радомисль, що знаходиться на Житомирщині. Крім того – ніяких незручностей у вигляді перельотів, закордонних паспортів, віз і медичних страховок.

На Синевир – за міцною любов’ю

Таємниче «морське око» Карпат – озеро Синевир приваблює закоханих зі всіх куточків України. Глибина озера сягає 22 м, і вода в ньому надзвичайно чиста, звідси і вражаюча синява. Але своєю назвою озеро зобов’язане не їй, а дивній легенді про велике кохання графської доньки на ім’я Синь і пастуха на ім’я Вир. Багатий граф, батько дівчини, наказав убити Вира, і селяни скинули на нього камінь зі скелі. Гірко плакала Синь, обнявши той камінь, і від сліз утворилося озеро кольору її синіх очей. На схилах озера ростуть півторасотлітні ялини. У ландшафт вдало вписані оглядові майданчики, скульптура з дерева «Синь і Вир». Молодятам можна влаштувати тут приголомшливу фотосесію. Вважається, що озеро зміцнює любов, тому тут часто влаштовують весілля. Сюди добре вирушити в медовий місяць як влітку, так і восени, особливо на початку жовтня, щоб побачити відображені в озері яскраві барви осіннього лісу.

Загадати бажання – в замок Радомисль

У невеликому містечку Радомишль на Житомирщині є прекрасний замок. У ньому можна і погостювати, і навіть зіграти весілля в атмосфері середньовічного колориту – є і обрядовий зал, бенкетний. У 17 столітті тут розташовувалася «папірня» – паперова фабрика, яку заснували ченці Києво-Печерської лаври і ретельно оберігали від ворогів за укріпленими стінами.

У наш час напівзанедбану фортецю купила лікар і меценат Ольга Богомолець і перетворила в історико-культурний комплекс із замком. Якщо молодята вирішують, куди поїхати у весільну подорож у теплу пору року, включаючи вересень, замок Радомисль – відмінний варіант. Тут є прекрасний ландшафтний парк з водоспадами та озерами. У колишніх чернечих келіях влаштовані гостьові кімнати – ви зможете провести неповторну ніч у замку, який обріс красивими легендами.

У парку на одному з численних озер є Острів Любові у вигляді серця. За легендою, якщо пройти 138 сходинок замку, подивитися на острів із замкової вежі і вдарити у дзвін, здійсниться будь-яке бажання, особливо якщо воно про велике і міцне кохання.

Угорщина в Україні: Ужгород і Берегово

Можна побувати в Угорщині, не виїжджаючи за межі України, відправившись у весільну подорож в Ужгород і далі в селище Берегове. Майже 600 років Ужгород був під владою угорців, і це наклало відбиток на його культуру. Ви насолодитеся красою міста з багатовіковою історією, пройдетеся по його вузьких брукованих вуличках і кам’яному пішохідному мосту, помилуєтесь відомим Ужгородським замком-фортецею.

А в Берегове ви точно в якийсь момент забудете, що знаходитеся в Україні. Тут угорська мова звучить частіше, ніж українська, вивіски кафе, магазинів – угорською мовою. Та й місто своє місцеві жителі називають на угорський лад – Берегсас. Тут ви скупаєтеся в термальному басейні під відкритим небом, дізнаєтеся, що таке боб-гуляш, торгоня і лангоши – скуштуєте страви угорської кухні. І звичайно, вип’єте чудесного місцевого вина. 5–6 березня 2016 року в Берегово проходить фестиваль «Біле вино», можете взяти це на замітку, плануючи медовий місяць у березні. А в середині листопада тут зазвичай проводять фестиваль молодого вина та гусячих страв.

Українська Венеція – Вилкове

Унікальне містечко Вилкове Одеської області називають українською Венецією. Правда, тут немає архітектурних шедеврів, зате стоїть воно на воді. Історична частина села розташована на островах, з’єднаних вузькими каналами. Місцеві жителі користуються невеликими човнами, щоб потрапити в гості один до одного. Містечко знаходиться в біосферному заповіднику «Дунайські плавні». Потрапити сюди не так просто, на дводенну екскурсію варто записатися заздалегідь. Але якщо ви налаштовані на робінзонаду, зможете і пожити на острові, усамітнившись удвох в міні-готелі. Вирушаючи в ці краї у весільну подорож в червні – липні, можна позасмагати в селищі Приморське, в 10 км від Вилкове, порибалити на Дунаї.

За місцями для закоханих в Одесу

Якщо ваш медовий місяць в липні або серпні, що може бути краще, ніж вирушити за романтикою на тепле і лагідне море? Південна Пальміра – Одеса радо прийме вас! Тут ви знайдете відпочинок і місця для прогулянок удвох на будь-який смак. Романтикам варто пройтися по Тещиному мосту – звідси відкривається прекрасний вид на морський порт. У молодят був звичай обвішувати перила мосту замочками заради міцної любові. Але, щоб не наражати на небезпеку конструкцію, неподалік встановили каркасну скульптуру «Закохане серце», і замочки перекочували сюди.

Крім того, в Одесі чимало й інших чудових не менш романтичних місць. Вирушайте на морську прогулянку на катері, особливо добре дивитися з нього на вечірнє місто у світлі мерехтливих вогників. Прогуляйтеся по Приморському бульвару. А якщо ви любите гучний веселий відпочинок з дискотекою, вирушайте в Аркадію – пляжні нічні клуби «Ібіца», «Ітака» чекають вас.

На Рівненщину – в Тунель кохання

У невеликому селищі Клевань, що на Рівненщині, є дивовижна природна пам’ятка, яка приваблює пари з усієї України – Тунель кохання. Природа – найкращий у світі дизайнер, і чудо в Клевані повністю це підтверджує. Гілки дерев загадково переплелися, утворюючи звід, і виник справжній тунель довжиною 1 км на відрізку закинутої залізниці, що веде до деревообробного комбінату.

Ви немов потрапляєте в казкову смарагдову печеру. Зараз це неповторне місце для фотосесій, краще вирушати сюди у весільну подорож в травні або червні, коли зелень свіжа і яскрава. Недарма це місце обростає красивими легендами. Одна з них свідчить, що якщо поцілуватися в тунелі і загадати бажання, воно обов’язково збудеться.

В самому Рівному є й інші місця, які можуть сподобатися романтично налаштованим молодятам: це і парк «Лебедине озеро», і музей бурштину. А також звідси можна вирушити на озера, яких безліч в околицях.

Джерело: http://ua.igotoworld.com/

Прочитано 2263 раз

Последнее изменение Пятница, 30/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии