9 найцікавіших новорічних ялинок України

Перше місце у рейтингу найвищих ялинок посіла харківська ялинка.

Дерево висотою 36,7 м прикрасило центральну площу міста.

Харківська ялинка – штучна, вона є складною інженерною конструкцією, яка складається з багатьох деталей. Її підсвітка має близько сотні варіантів для денного і вечірнього оформлення.

Друга за зростом виявилась ялинка у Чернівцях. До столиці Буковини привезли 30-метрове живе дерево з Карпат. Довкола ялинки, як і в більшості українських міст, чернівчани облаштували різдвяний ярмарок.


Третє місце посіла 28-метрова ялинка у Дніпрі, яку прикрасили понад 300 іграшками. Вже традиційно у Дніпрі встановлюють штучну ялинку.

Київська, «головна ялинка країни», посіла лише четверте місце. Вже третій рік поспіль святкування зимових свят у столиці відбувається не на Майдані Незалежності, а на Софійській площі. Там встановлена ялинка, довкола якої облаштоване святкове містечко.

Єдиною ялинкою в Україні, прикрашеною 3-D ілюмінацією, стала ялинка в Івано-Франківську. Спочатку дерево прикрасили традиційними прикрасами, але потім змінили прикраси на більш оригінальні. Як повідомляє івано-франківське видання КУРС, на енергоощадну ілюмінацію для головного святкового дерева та вулиць міста витратили два мільйони гривень.


У Луцьку традиційно прикрашають не одну ялинку, а три. Особливість різдвяно-новорічних святкувань у Луцьку полягає в тому, що тут міська влада не привозить зрізану ялинку чи не замовляє штучну, а прикрашає дерева, що ростуть у центрі міста.

Головна ялинка міста Зінькова, що на Полтавщині, буде визнана як «Найвища новорічна ялинка, що росте». Висота ялинки становить 23 м 67 см. 30 грудня до Зінькова завітають представники Національного реєстру рекордів України, які й зафіксують рекорд, повідомляє видання «Коло».


Про свята не забули навіть на тимчасово окупованих територіях. Тож свої ялинки прикрасили й у Луганську, Донецьку та Сімферополі.

Під час відкриття ялинки у Донецьку, бойовики перекрили центральну площу Леніна та перевіряли усіх людей, що мали із собою наплічники чи інші великогабаритні речі. Довкола ялинки облаштували ярмарок, де можна купити сувенірну продукцію із символікою «ДНР» та солодощі.

Луганську ялинку влада так званої «ЛНР» відкрила з усіма можливими урочистостями. Як пишуть місцеві ЗМІ, на Театральній площі виступили музичні колективи, а ввечері бойовики влаштували святковий феєрверк.


Окрім 23-метрової ялинки, у центрі Сімферополя встановили інші святкові декорації. Поруч із деревом розташувались світлові фігури ялинки, арки та карети.

 

Прочитано 2202 раз

Последнее изменение Четверг, 29/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework