Творці чистоти та порядку

  Кожен з нас час від часу стає прибиральником або двірником, коли дістає пилосос або граблі, витирає пилюку та наводить порядок удома чи на дачній ділянці. Головна відмінність двірника від прибиральника: перший працює на вулиці та у дворі житлового будинку, а другий ― у приміщенні. Якщо роботодавцем є велика організація, яка має внутрішню та зовнішню територію, ці дві професії можуть поєднуватися.

  Інструментарій таких фахівців — мітла, швабра, ганчірка, пилосос та інші засоби для наведення порядку. Головне завдання цих працівників ― забезпечити чистоту на своїй ділянці.

  Пошук роботи двірником або прибиральницею в Києві може відбуватися за декількома напрямами. Один із них ― відстеження вакансій на порталі HH.UA (https://kiev.hh.ua/catalog/Rabochij-personal/Dvornik-Uborwica), де щоденно оновлюється база оголошень.

  Особливості професії двірника

  Для цієї професії немає обмежень щодо статевої приналежності: бути двірником може і жінка, і чоловік, спеціальна освіта не потрібна. Такий фах обирають молоді люди та пенсіонери, які окрім зарплати отримують додаткові соціальні пільги від ЖЕКу.

   Двірник зобов’язаний:

  • прибирати сміття та стежити за чистотою ввіреної ділянки;
  • прибирати сніг, чистити доріжки від льоду та посипати їх піском або сіллю під час ожеледиці;
  • стригти газони та кущі влітку;
  • поливати квіти та газони.

  Найчастіше на посаду двірника працевлаштовуються через ЖЕК або службу зайнятості свого району. За необхідністю організація-роботодавець надасть службове житло ― кімнату в комуналці або технічне приміщення. Своїм працівникам ЖЕК може дозволити сплачувати комунальні платежі у розстрочку.

  Робочий день двірника не регламентований. Зазвичай він розпочинається о сьомій ранку, до того, як мешканці будинку прокинуться та підуть на роботу.

  Особливості професії прибиральника

  Прибиральник ― працівник, котрий має навички прибирання у громадських та службових приміщеннях, адміністративних будівлях і приватних квартирах. Такий робітник має вміти користуватися побутовими технікою та хімією.

  Досить часто прибиральники наймаються у клінінгові компанії, яким завжди потрібен надійний працездатний персонал. Або самі працівники мають клієнтську базу та приймають приватні замовлення: це дозволяє прибиральнику перекваліфікуватися на хатнього робітника. Також прибиральники необхідні у будівлях, де винаймають офіси.

  Серед переваг професії: вільний графік (можна працювати там, де зручно за часом, а не підлаштовуватися) та робота за сумісництвом (є можливість трудитись одночасно в декількох фірмах позмінно).


Прочитано 4110 раз

Последнее изменение Пятница, 27/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework