ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В Україні для ЗМІ розробляють "Словник нейтральної термінології"

"Військовий конфлікт", "збройне протистояння", "конфлікт на сході України", - такі терміни пропонують експерти застосовувати стосовно ситуації на Донбасі.

n 2210156339"Словник нейтральної термінології" розробляють українські журналісти та медіа-експерти та влада.

На круглому столі в четвер у Києві заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявила, що деякі ЗМІ під час гострих моментів в зоні проведення військової операції дозволяли собі оприлюднювати неперевірену інформацію або щось перебільшувати, передає Сегодня.ua.

"Наші приватні телеканали дозволяють собі таке. І це несе загрозу. Пропагандистські російські ЗМІ на це прямо можуть сказати – так само брешуть всі... Тому ми підтримуємо ідею розробки такого словника", – зазначила заступник міністра.

У свою чергу виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк підкреслила, що на сьогодні довіру до мас-медіа з боку населення падає.

"Довіра до ЗМІ падає через роботи самих журналістів. Розмови про термінології йдуть давно. Наприклад, люди, змушені покинути свої будинки в Донецькій області – їм не подобається термін "тимчасові переселенці", тому що за їх даними, дві третини не планують повертатися. Вони хочуть, щоб їх називали "переселенці". Також є люди, які проти нейтральної термінології", – сказала Романюк.

Експерти, зокрема, пропонують застосовувати стосовно ситуації на Донбасі терміни "військовий конфлікт", "збройне протистояння", "конфлікт на сході України", "зона АТО", "зона конфлікту", "військова агресія (Росії)", " гібридна війна ".

У відношенні сторін конфлікту – "бойовики", "проросійські сепаратисти", "збройні сепаратисти", "іноземні (проросійські) найманці", "ДНР/ЛНР або угруповання "ДНР/ЛНР", "(самопроголошений) "народний губернатор", "ВСУ, армія України, добровольчі батальйони, офіційний Київ".

Прочитано 3216 раз

Последнее изменение Четверг, 22/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework