ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Конгресі США показали «Обличчя війни»

Минулого тижня, 28 вересня 2015 року  у Вашингтоні, в Конгресі США, відбулася важлива арт подія

n 0910156150- виставка всесвітньо відомої картини «Обличчя війни» видатної української художниці Дар'ї Марченко.

Робота була представлена на одній із кращих площадок - у столичному Capitol Hill Club. Величезну зацікавленість до картини проявили конгресмени, представники політичної еліти США та інших країн. У тому числі виставку відвідав і екс-президент України Віктор Ющенко. Про цю картину вже багато писали не тільки в американській пресі, але практично у всіх найбільших світових виданнях, вона побувала на перших шпальтах: «The Herald News», «The Times», «The Washington Post», «Daily Telegraph» і «Wall Street Journal». Проте «Обличчя війни» побачити вдалося не багатьом – в Україні картина виставлялася усього один день у галереї М 17.

30 вересня 2015 року, до сімдесятиріччя ООН, для цієї картини зробили ще одну виставку у Вашингтоні в приміщенні Конгресу Reyburn House Office Building, де вона справила неймовірне враження на політичний істеблішмент. Ця картина вражає,   і зокрема тому, що вона зроблена з понад 5 000 гільз, привезених з фронту збройного конфлікту на Сході України й змінює вигляд в інтерактивному освітленні. Картина прагне привернути увагу світу до війни в Україні. Ця робота стала не тільки арт подією, але й інструментом стимулювання політичного діалогу, так як безліч впливових конгоесменів, які безпосередньо беруть участь у процесі прийняття рішень пов’язаних з Україною, мали змогу поспілкуватися з українськими представниками і особисто відчути всю біль війни та висловити свої думки.

Автор роботи, яка так сколихнула світ, Дар'я Марченко поділилася: «Конгресмени говорили про те, що мета Путіна полягає в поділі народів і отриманні військової і політичної переваг, проте Америка, як голос світового лідерства, всіляко намагається підтримати Україну. Притому, що зараз ООН стає силою без м'язів - організацією, яка фактично ні на що не впливає і Україні доводиться самостійно реагувати на загрози Росії. У цій ситуації США фактично стає єдиною політичною силою стримування, яка не дозволяє Росії перейти до більш рішучих дій. Цей захід відбувся завдяки величезним зусиллям зі сторони  культурних і політичних діячів, співпраці українських патріотів і як від України, так і від Сполучених Штатів».

Як відомо, мистецтво - найближчий шлях до серця людини. За допомогою свого творіння художниця донесла емоційний меседж про те, що українські солдати відстоюють не тільки безпеку Європи, а й усього цивілізованого світу. На виставці багато конгресменів запевнили Дар’юМарченко у своїй солідарності і пообіцяли підтримувати Україну в майбутньому. Часом один візуальний образ виконує набагато більшу справу,  ніж тисячі сторінок статистики про війну.

Організацією проекту займався видатний діяч Ігор Пастернак, за що художниця висловила йому свою глибоку вдячність, так само подякувала за допомогу в підготовці та проведенні виставки і організаторам міжнародних арт-проектів Леонорі Янко та Лері Литвиновій. Мисткиня також відзначила сприяння у проекті Геннадія Курочки та Олексія Сивака (CFC Consulting).

Учасники виставки зазначили:«Дар’ї Марченко вдалося зробити те, що багато політиків не зуміли - розповісти про справжнє обличчя війни, про те, хто насправді зруйнував світ мільйонів людей, залишив багатьох дітей сиротами, дружин вдовами, а батьків у горі. Тендітна художниця зуміла передати усю трагічність подій і привернути увагу всього світу на війну, яка відбувається в Україні саме через вторгнення Росії».

Наталія Чурікова

n 0910156150 1

n 0910156150 1

n 0910156150 1

n 0910156150 1

n 0910156150 1

Прочитано 5186 раз

Последнее изменение Пятница, 09/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework