ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

Мобілізованим працівникам змінили порядок обчислення середньої заробітної плати

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2015 року №542 «Про внесення змін до пункту 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати» підвищено соціальний захист працівників,

які були звільнені в запас з військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період та повторно призвані для проходження військової служби за призовом під час мобілізації.

Якщо розрахована в установленому порядку середня заробітна плата цієї категорії працівників є нижчою від середньої заробітної плати, яка зберігалась за ними протягом періоду попередньої військової служби за призовом під час мобілізації на особливий період, для розрахунку компенсації застосовується середня заробітна плата, яка є вищою. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Нагадуємо, що згідно з ст.119 КЗпП України за мобілізованими працівниками зберігаються місце роботи і компенсується середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову.

Середній заробіток обчислюється виходячи з виплат за останні 2 календарні місяці роботи, що передують вступу на військову службу.

Згідно з Указами Президента України від 14.01.2015 р. № 15/2015 та від 17.03.2014 №303 «Про часткову мобілізацію» термін призову не повинен перевищувати одного року. Проте на практиці є випадки, коли окремі працівники повторно, навіть, через декілька днів призиваються для проходження військової служби за призовом під час мобілізації.

В такому випадку середня заробітна плата, яка зберігається за місцем роботи, обчислювалася виходячи з посадового окладу (тарифної ставки), тобто була меншою за середній заробіток, який зберігався впродовж першого призову.

Після внесення зазначених змін працівники, які повторно призиваються для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, не будуть втрачати заробітну плату за місцем роботи.
Постанова набрала чинності з 8 серпня 2015 року.

 

Прочитано 3130 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework