Фуд-блогер разом з учасницею проекту Іриною приготувала смачну арабську страву, яка неодмінно сподобається поціновувачам томатів та сирний десерт з гранолою та фруктами.
Сирний десерт з гранолою та фруктами
Інгредієнти (на 4 порції):
• 300 г суміші з вівсянки, цукатів, родзинок, горішків
• 1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. вершкового масла
• 3 ст. л. меду
• 400 г сиру
• 100 г сметани (15%)
• 2 ст. л. меду
• 1 велике яблуко
• 1 банан
Для приготування граноли духову піч розігріти до 170º. Мюслі перемішати з медом та оливковою олією. Деко вистелити папером для випічки та змастити вершковим маслом. Суміш викласти на деко та випікати 20-25 хв у духовій печі, але періодично її перемішувати. Гранолу можна довго зберігати; для десерту знадобиться близько 100 г.
Сир змішати зі сметаною та медом. Яблука порізати кубиками й обсмажувати протягом 15 хвилин на сухій пательні. Банани порізати кільцями.
Складові викладати шарами (порційно, в склянки чи інший посуд) у послідовності гранола / сир / фрукти. Десерт поставити у холодильник на кілька годин або на ніч.
За матеріалами 60ddm.dks.ua