Плов на відкритому вогні готується у великому чавунному казані. Для Заравшанського плову на 10 осіб потрібно взяти 1 кг узбецького непропареного рису, 250 грам олії, 3 цибулини, 3 кг моркви та 3 кг м’яса.
Найкращі приправи для рису – із Ташкенту, основу яких складає зіра та барбарис. Також до Заравшанського плову додаються родзинки.
Спочатку необхідно прожарити у казані олію, далі додати цибулю, порізану півкільцями, прожарити її до золотистого кольору. Після цього додати моркву, нарізану соломкою. Кидаємо м’ясо та заливаємо трішки водою. Додаємо родзинки, приправи та сіль. Тепер у нас є основа для плову – зірвак.
Наступний етап – це викладання рису. Акуратно засипаємо у казан промитий рис, заливаємо водою так, щоб вона покрила рис. Накриваємо казан кришкою і тримаємо на вогні допоки рис не буде готовий.
Смачного!