Кар'єр з лазурною водою, мальовничі скелі, музей, велична архітектура: Туристичні «родзинки» Житомира та області. ФОТО

  На сторінці спільноти ZT GO Куди піти в Житомирі з'явилася публікація про деякі туристичні місця на Житомирщині, та й у самому Житомирі, де точно варто побувати мандрівникам та відпочиваючим.

 

  Пропонуємо також ознайомитися з деякими з цих туристичних «мандрівок». Зауважимо, що це лише незначна частинка того, що може захопити, зацікавити, приємно здивувати подорожуючих.   

  «І так...

   В зв'язку з тим що наше місто та область відвідують туристи,ми вирішили зробити сьогодні пост на тему : Що можна подивитися в Житомирі та Житомирській області?

  Житомир є одним з найдавніших міст України: його заснували в 884 році. За однією версією, назва міста походить від імені руського дружинника київських князів Аскольда і Діра - Житомира, який відмовився служити Олегу і оселився на високій скелі між лісів недалеко від місця, де зливаються в одну річки Тетерів і Кам'янка.

  Давайте почнемо нашу подорож:

  Скеля Чацького.

 Одним із символів Житомира є гранітна скеля з вершинним каменем, який має форму людської голови. Підноситься ця кам'яна брила над річкою Тетерів в межах міста.Слід зазначити, що це природна пам'ятка, а не спеціально зроблена скульптурна композиція. Вона утворилася в результаті вивітрювання гранітних порід.

  За легендою, свою назву скеля отримала від імені козака Чацького, який, не маючи шансів піти від польських воїнів, стрибнув з конем в річку Тетерів.

  За іншою версією, назва скелі передає борг житомирян видатному діячеві освіти Тадеушу Чацькому.

  Особисто мені подобається більш патріотична версія про козака,але вже ніхто правди не дізнається,ми можемо лише здогадуватись,отже,продовжимо.....

kd13081806 1

  Підвісний пішохідний міст через річку Тетерів.

  Одним з головних прикрас Житомира є Підвісний пішохідний міст через річку Тетерів в парку імені Гагаріна.Підвісний міст в Житомирі входить в число найвищих мостів в Україні. Він розташований на висоті 43 метрів і утримується металевими вантовими конструкціями на двох пілонах висотою в 70 метрів.

  Тут можна відчути себе птахом і вдосталь насолодитися екстримом, спробувавши роуп-джампінг. По-особливому красивою і романтичною може стати прогулянка біля мосту ввечері, коли працює ілюмінація.

  kd13081806 2 Музей космонавтики імені Корольова. 

  Ви не були в Житомирі, якщо не відвідували Музей космонавтики імені Сергія Корольова.На одній вулиці розташовані два музейні комплекси: будинок-музей Королева (в будинку народився і виріс учений) і музей космонавтики. У першому можна подивитися на речі, які належали Королеву, походити по його дому і почути цікаві факти з біографії конструктора.

  В іншому - подивитися експозицію, яка захопить і дітей, і дорослих: скафандри, макети супутників, місяцехід і обладнання, яке побувало в космосі. Хіба це не звучить захоплююче?

kd13081806 3  Соколовський кар'єр

  Соколовський кар'єр розташований в Житомирі і є одним з улюблених місць українських дайверів. Чому дайверів?Водойма має глибину більше 100 метрів, видимість - 10-15 метрів. У південній частині, на глибині 5-15 метрів - багато дерев. За відгуками дайверів, там створюється враження, ніби пливеш в лісі, пробираючись крізь зарості, - тільки без листя і трави під ногами.

  Крім глибини і хорошої видимості, водних туристів приваблює багаторівневе дно і бірюзова водичка кар'єра.

kd13081806 4Кам'яне село

  Кам'яне село - це своєрідний поліський Стоунхендж, унікальний пам'ятник геології. Місце овіяне таємницями і легендами. І це не дивно, оскільки це урочище з валунами гігантських розмірів, які розкидані по декількох гектарів лісу.

  А ось свою назву Кам'яне село отримало через дивний розташування каменів, що нагадує розміщення будинків в селищах. До речі, розміри деяких валунів відповідають розмірам будинків.

  Звідси і легенда. Мовляв, колись це було красиве і багате село, в яке вирішив навідатися Господь. Ніхто його не впізнав і не пустив до свого будинку. За це він перетворив поселення в гору каменів, залишивши на одному свій слід.

  Як дістатися? З Житомира на автобусі до міста Олевськ. Звідти - на рейсовому автобусі до села Рудня-Замисловецька.

kd13081806 5

 Поляна Громовище

  Ще однією загадковою і містичної місцевістю є Поляна Громовище. Це місце як магніт притягує до себе блискавки під час грози.

  Місцеві жителі під час негоди намагаються обходити його десятою дорогою. Та й взагалі - рідко навідуються на галявину: вночі над нею не раз помічали дивне світло - в небо піднімається промінь, наче десь під землею включається прожектор. У більшості людей це місце викликає занепокоєння і перепади настрою.

  Звучить не дуже привабливо? Однак любителям містики і таємниць тут точно має сподобатися!

  Як дістатися? Поляна Громовіще розташована біля села Купище. Відстань від райцентру Коростень до Купище - приблизно 19 кілометрів. Доїхати туди можна на автобусі, який відправляється з автовокзалу. Сама поляна розташована на північ від села.

  Поліський природний заповідник

  У Житомирській області в селі Селезівка ​​між річками Уборть і Болотниця є острівець дикої природи - Поліський заповідник, площею понад 20 тисяч гектарів.

  Тут багато соснових лісів, мальовничих озер і струмків. В гущавині лісів водяться рисі і лосі.

  На території заповідника можна відвідати музей під відкритим небом "Древлянське село", а також - заночувати в зрубної будинку.

 Як дістатися? Доїхати можна до Овруча з Житомира, звідти - в село Селезівка ​​на рейсовому автобусі. Перед самостійним відвідуванням заповідника слід звернутися до його директору.

  Мальовничі скелі

  Мальовнича скеляста місцевість розташована на берегах вже знайомої нам річки Тетерів.

  Серед скель виділяються кам'яні профілі двох дельфінів - вода разом з вітром стали прекрасними природними скульпторами.

  Завдяки скелях Дениші стали улюбленим місцем для тренувань альпіністів різних рівнів.

  Як дістатися? Їхати на автобусі з Житомира в санаторій Дениші маршруткою № 177 з автовокзалу, вийти на зупинці перед мостом на Тригір'я.

  Монастир Босих Кармелітів

  Головна прикраса Бердичева - монастир-фортеця Босих кармелітів

  Монастир Босих кармелітів є окрасою Бердичева. Його заснували в 1627 році. Згодом він перетворився на фортецю, яка майже два століття вважалася найпотужнішою в регіоні. Дотепер стіни монастиря-фортеці виглядають дуже ефектно.

  Архітектурний пам'ятник виконаний в стилі бароко і розташований в історичному центрі Бердичева.

  Давайте знайомитись з прекрасним разом», — йдеться в повыдомленні.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework