АВТО RIA

На Житомирщині жінка із столиці вирішила рідне село перетворити на європейську провінцію

На Житомирщині жінка із столиці вирішила рідне село перетворити на європейську провінцію

  Дедалі популярнішим на Житомирщині стає екотуризм. Сьогодні ми у «Садибі «Бабина лоза», яка відома своєю різноманітною сирною продукцією. Сама власниця цієї, здавалося б, невеличкої ферми називає її «Арт-об’єктом» і незабаром планує тут створити маленьку Європу посеред невеличкого села.

  Зараз сири із садиби постачаються в один із кращих столичних магазинів вин. Жінка зізнається, така пропозиція була неочікувана й називає це «маленьким подарунком долі», - йдеться у сюжеті sk1.tv. 

  «Сидить мій син в ресторані, до нього підійшли, кажуть з вами хочуть поговорити, жіночка молода. Він питає, а чому вона хоче поговорити. Йому кажуть, а тому, що вона спробувала страву, а там був наш козиний сир і вона запитала, де його беруть» — розповідає власниця ФГ «Садиба «Бабина лоза» Ірина Хаценко.

  Та коли усе тільки починалося про бізнес навіть мова не йшла. Власниця ферми повернулася у рідне село Лісове зі столиці й задумала створити тут мистецьку галерею, аби мала батьківщина стала, так би мовити, європейською провінцією. 

  «В той час у мене із подругою в Києві була мистецька галерея і я подумала, в Голландії в кожному селі є мистецька галерея. От я і подумала, а чому такого немає в нас» — каже власниця ФГ «Садиба «Бабина лоза» Ірина Хаценко.

  Але ж треба було щось їсти, так тут і з’явилися перші дві кози.

  «От з цих двох кіз і почалося, потім вони народили, а я люблю коров’яче молоко, то купила ще теличку. Ось так одне за одним. Чесно скажу, від нема чого робить» — додала власниця ФГ «Садиба «Бабина лоза» Ірина Хаценко.

  Трохи налагодивши роботу ферми, пані Іра взялася за свою мрію — створити мистецьку галерею. Так тут з’явився ось цей будинок (показати будинок), жінка каже, збудувала його не для себе, а для гостей, які приїдуть відпочити у тихе село подалі від міського життя. 

  Змінив столичне життя на сільське і Андрій, друг родини. Чоловік був підприємцем, мав власні ресторани у Києві, але опинився тут, у Лісовому. Тепер ресторан відкриє у садибі, каже хоче поєднати сучасну і традиційну кухню, готувати страви на печі.  

  «Тут екзотика місцева. Проста їжа теж може бути смачною. Проста не тільки в приготуванні, а в комбінації простих смаків. У нас багато своєї продукції» — розповів товариш родини Андрій.

  Зараз на фермі налічується понад 70 кіз, до них приєдналося ще 10 корів, дресировані гуси і качки, які дослухаються команд господарів та ласкавий віслюк Яша.   

  «Шукав по області ось такі локації, кажу дайте мені взагалі, що в нас є в області. Хто може равликів розводить, ось таких чудацьких людей. Це знаєте як моя мрія була, а я побачив, що це зробила Ірина Яківна» — сказав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

  Усі тварини на фермі здорові й доглянуті, а продукцію регулярно перевіряють у лабораторії. А придатний сир лише кілька днів, що свідчить про натуральність.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

marschrut

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

BP link u

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework