На Житомирщині судитимуть прихильника комунізму та «руского міра», якого СБУ викрила на публічних закликах до повалення конституційного ладу в Україні

На Житомирщині судитимуть прихильника комунізму та «руского міра», якого СБУ викрила на публічних закликах до повалення конституційного ладу в Україні

  На Житомирщині співробітники Служби безпеки викрили чергового пропагандиста на інформаційно-підривній діяльності у соціальних мережах.

  За даними слідства, до злочину причетний мешканець Коростеня-працівник служби економічної безпеки української національної компанії паливно-енергетичного комплексу. =  Фігурант був активним учасником проросійських груп у заборонених в Україні «Однокласниках», звідти й позичав для поширення деструктивний пропагандистський контент.

  Матеріали у підтримку президента росії путіна, пости-прославляння «асвабадітєлєй»-вояків окупаційної армії та публікації зі спробами дискредитувати західних партнерів нашої держави регулярно з’являлися на персональній сторінці зловмисника. 

  Крім того, зловмисник поширював у мережі заборонену в Україні радянську й комуністичну символіку та маніпулятивні лозунги, які рф традиційно використовує для ведення інформаційної війни проти нашої держави.  У них, серед іншого, містилися також заклики до українського народу до повстання для повалення і захоплення діючої легітимної влади у нашій державі.

  Ініційована спецслужбою експертиза підтвердила протиправний характер публікацій зловмисника.   У ході санкціонованих слідчих дій за місцем його проживання правоохоронці вилучили мобільний термінал, який він використовував у протиправній діяльності.

  На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за:

- ч.2 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади),

- ч.ч.1 та 2 ст.436-1 (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів),

- ч.ч.2 та 3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

  Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт разом із матеріалами справи скеровано до суду для розгляду по суті.   Документування протиправної діяльності здійснили кіберфахівці та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework