#ПрозорістьТаПідзвітність: Програма USAID АГРО надасть 5,6 млн грн на втілення проєкту із запобігання корупції в сфері земельних відносин

#ПрозорістьТаПідзвітність: Програма USAID АГРО надасть 5,6 млн грн на втілення проєкту із запобігання корупції в сфері земельних відносин

  Прогрес у протидії корупції є ключовою умовою не тільки на шляху набуття Україною членства в ЄС і НАТО, а й критично важливим завданням під час воєнного стану. Щоб зменшити корупційні ризики у земельних відносинах та посилити захист прав землевласників та замлекористувачів, Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) надасть 5,6 млн грн фінансування на розробку та втілення проєкту із запобігання корупції  та рейдерству.

  Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

  Отримати фінансування на конкурсній основі за умовами субгранту можуть неурядові, правозахисні організації, бізнес-асоціації або юридичні компанії. Основна мета проєкту – зменшити  кількість корупційних і рейдерських правопорушень та проявів корупції в сфері земельних відносин на локальному, регіональному та загальнодержавному рівні.

  Одним із основних завдань субгрантера буде надання безкоштовної юридичної та консультаційної допомоги постраждалим аграріям, громадам, землевласникам та землекористувачам з питань протидії корупції та незаконному захопленню землі. Окрім того, він забезпечуватиме систематичний моніторинг проявів корупції у земельних відносинах у різних регіонах, підготовку та публікацію звітів, проведення тренінгів із протидії правопорушенням. Ще одним важливим завданням субгранту буде аналіз проектів нормативних актів у сфері земельних відносин на предмет наявності в них корупційних ризиків.

  Для участі у конкурсі на отримання субгранту необхідно подати заявку до 14 березня 2024 року.

  Попередньо, 28 лютого, Програма USAID АГРО проведе семінар для кандидатів на отримання субгранту. Деталі про умови субгранту — за посиланням.

  Довідково. Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це  Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП). Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі. Програма USAID АГРО допоможе збільшити доходи с\г ММСП і їхній доступ до фінансування та створити в Україні справедливий і прозорий ринок с\г земель, що зменшить корупцію в аграрному секторі.

  Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми  USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей  довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.

Последнее изменение Среда, 28/02/2024

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework